Це вже спогади…

25 жовтня 2021 року

 Досвід роботи в умовах карантинних обмежень показав ефективність визначеного керівництвом НУБіП України графіка роботи, відповідно до якого для всіх курсів передбачене очне та дистанційне навчання. А позаяк про це було оголошено заздалегідь, то викладачі мали змогу адаптувати навчальну програму для найефективнішої організації навчального процесу. Цими перевагами скористались і на кафедрі культурології, запропонувавши студентам відвідати музеї під час очного навчання у серпні-вересні. Студенти з інтересом відгукнулися, тож пропонуємо їхні відгуки, які узагальнила Галина Ланова (ФВМ, 2 курс, 7 група).

 
Знайомство з предметом "Етнокультурологія" відбулося для нас у незвичному вигляді: наша викладачка – Ярина Василівна Пузиренко - запропонувала відвідати музей історії України. Ми з радістю прийняли таку пропозицію, бо серед сірих буднів екскурсія виглядала дуже заманливо. Надалі я опишу нашу малу подорож у більших подробицях, але заздалегідь зазначу, що у своєму виборі ми не розчарувалися (це підтверджують і відгуки моїх одногрупниць).
 
 
 
У Національному музеї історії України багато залів, кожен з яких представляє певний історичний період та культуру. Експозиції потрібно відвідувати у певній послідовності: від найдавніших до новітніх. Тож почали ми з прадавньої історії, продовжили раннім залізним віком, де побачили зброю, знаряддя праці, одяг таких народів, як скіфи, кіммерійці, сармати та давні греки. Окрема зала була присвячена відомому на весь світ скіфському золоту. Продовживши подорож сторіччями, ми побували у Київській Русі, Середньовіччі, модерні, на Першій світовій війні, у радянському періоді, на Другій світовій війні та, нарешті, у добі Незалежності. Особливо мене вразила зала, присвячена подіям 2014 року, оскільки вони відбувалися вже за мого свідомого віку.
 
 
 
Одногрупниця  Марина Орєхова розповідає:  «Побачила колекції ранніх культур,  періоду Речі Посполитої і нинішні. Не можу не виділити експозиції Трипілля, Грецької, Скіфо-Сарматської та інших епох, що відрізнялися надзвичайною красою. Мені довелось кілька разів звертатися до персоналу, що був завжди ввічливим і уважним. Вони все спокійно пояснювали, адже буквально “палають” своєю роботою».
 
 
Для Дар'ї Колоскової відвідини музею – «чудова нагода побачити, як країна розвивалася, через які етапи становлення проходила».
 
 
Музей сподобався нам тим, що не стоїть на місці: експозиція постійно збільшується та змінюється. Наприклад, на честь 30-річчя Незалежності України відкрилася нова зала з мініатюрами. Ми дуже радимо відвідати Національний музей історії України, де кожен знайде щось нове та цікаве про нашу рідну країну.
 
 
 
Автори світлин та зображені на світлинах Галина Ланова, Марина Орєхова, Радіон Косенко, Анастасія Топорець, Даніела Вольф, Даша Колоскова, Вікторія Черкашина, Катерина Голишева.
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook