У ДНІ ОСІННІХ КАНІКУЛ: ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ

27 жовтня 2021 року

         У школах України розпочалися осінні канікули. Більшість вихованців загальноосвітніх закладів планують своє змістовне дозвілля. Однак випускники вільний час використовують на підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання, оцінюють перспективи свого майбутнього дорослого життя. Один із найскладніших етапів цього процесу – здійснення професійного вибору. Саме тому кафедра психології гуманітарно-педагогічного факультету долучилася до ініціативи НУБіП України – організації циклу заходів, що сприяють професійному самовизначенню старшокласників.

Зустрічі абітурієнтів із науково-педагогічними працівниками кафедри психології вже відбулися. Звичайно ж, старшокласників зацікавила можливість самопізнання. Першою на консультацію записала десятикласниця Софія Бутенко, мешканка села Городище-Пустоварівське Київської області. На консультації вона дізналася про свої індивідуально-психологічні особливості, схильності до певного типу професій, визначила предмети, на які потрібно звернути більше уваги, а також напрями особистісного розвитку.
Пересвідчитися у правильності свого вибору виявили бажання й випускниці: одинадцятикласниця з Голосіївського району міста Києва Анна Тищенко та випускниця з міста Дніпра Олександра Паскал.
 
Дівчата дослідили свої здібності, інтереси, особистісні риси. Вони дізнатися про тип професії, до якої мають схильність; порівняли вимоги до фахівця та власні особистісні особливості, здібності, почали створювати план саморозвитку. Обидві упевнилися, що мають схильність до професії психолога. Абітурієнтки отримали відповідь на запитання про зміст професійної діяльності психолога, особливості освітньої програми «Психологія» (ОС Бакалавр) кафедри психології НУБіП України.
Доцент кафедри психології Л. Омельченко наголосила: інформація, яку отримали випускниці, допомагає усвідомити їм свої власні здібності, схильності, індивідуальні особливості темпераменту та характеру, можливості, однак вибір робити повинні самі дівчата, адже це їхнє життя, відповідальність за яке вони мають усвідомлювати. Вона побажала абітурієнткам вдалого вибору, задоволення від фаху, якому віддадуть перевагу.
Науково-педагогічні працівники кафедри психології щиро бажають усім абітурієнтам успішного складання ЗНО, запрошують на навчання за спеціальністю 053 «Психологія» до НУБіП України.
 
 

Доцент кафедри психології

Л. Омельченко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook