ПОШУК РЕСУРСІВ ОСОБИСТОСТІ ЗАСОБАМИ АРТ-ТЕРАПІЇ: ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ

28 жовтня 2021, 14:21

     Вибір майбутньої професії – відповідальний крок у житті юної особистості. Відомо, що вдало обрана професія сприяє розвитку самоповаги і позитивного уявлення людини про себе, впливає на всі сфери і загальну якість життя. Тому так важливо для людини, що вступає в світ професій, зробити правильний вибір.
  Такий вибір передбачає врахування багатьох складових, з-поміж яких визначення кола інтересів, схильностей, здібностей, якостей, необхідних для успішної реалізації в майбутній професії. Наряду з традиційними методами і валідними методиками ці завдання успішно вирішуються за допомогою методів арт-терапії. З цією метою з абітурієнтами було проведене заняття «Пошук ресурсів особистості засобами арт-терапії» доцентом кафедри психології О. Олійник.

     Допитливою учасницею арт-терапевтичного заняття стала Софія Бутенко – учениця 10 класу Городище-Пустоварівської загальноосвітньої школи (Київська область). У процесі цілетворення, побудови професійних планів у Софії відбувся інсайт – якості, які вона вважала другорядними, виявились важливими у майбутній професійній реалізації і їх розвитку слід приділити належної уваги. За словами старшокласниці техніки арт-терапії допомогли їй структурувати думки, ідеї щодо власних можливостей і зрозуміти, яким чином вони допоможуть їй у досягненні бажаного образу професіонала.
  Співробітники кафедри психології бажають абітурієнтам свідомого професійного вибору і раді будуть бачити у своєму дружному колективі.


Доцент кафедри психології
Оксана Олійник

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook