Що поєднує День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України?

16 жовтня 2021 року
    Під таким гаслом відбулася зустріч куратора Семенко Лариси куратора 2 курсу 4 групи на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім.. О.І.Душечкіна. В зв’язку з навчанням online була створена zoom-конференція.  
   Підчас дискусії студенти познайомились з історією виникнення сьогоднішнього дня яке об’єднує величні свята. Ознайомились з зародженням Української традиція вшанування Покрови. Згідно історичних записів на Запорозькій Січі це свято було одне з найголовніших. Цього дня відбувалися ради, де вибирали кошового та старшину. А січові церкви зводили передусім на честь Покрови Пресвятої Богородиці. У XX ст. традицію пошанування Покрови як опікунки українського війська перейняла Українська повстанська армія.  Тому  14 жовтня 1942 року вважається символічним днем  її  постання. Так  ухвалила  Українська  головна  визвольна  рада  30  травня  1947-го.
    Отже, свято Пресвятої Богородиці яка в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових, які боронили нашу рідну землю від ворогів.

     Дівчата привітали хлопців та побажали їм щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля розквіту України.

Ніна Бикіна,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook