Сучасні тренди м’ясопереробної галузі у відкритій лекції декана факультету харчових технологій

29 жовтня 2021 року

     Інновації, вдосконалення технологій, нові вимоги до майбутніх фахівців, конкурентний рівень на кадровому ринку та багато інших осучаснених позицій, породжують появу змінності і безпосередньо в освітньому процесі. Ці вимоги стосуються кожного його елемента. Нестають виключенням і лекційні заняття. Саме відкрита лекція – першочергова позиція у процесі ознайомлення здобувача вищої освіти з навчальним предметом, з відповідними суспільними відносинами в галузі технологій,  тощо.

     Бути на одній хвилі зі світом, отримуючи новий досвід, при цьому передаваючи власний та постійно прагнути до удосконалення і забезпечення відповідності часовим вимогам – педагогічне кредо викладача.

      Саме з цією метою відбулася відкрита онлайн лекція, яку підготувала професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів д.т.н., професор Лариса Баль-Прилипко для магістрів спеціальності 181 Харчові технології з навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі».

     На самому початку лекції лектор окреслила план роботи лекції «Сучасні тренди в альтернативних продуктах харчування» та приступила до викладення матеріалу.

 

     Викладачі та студенти дізнались про сучасні технології та тренди, які потрібно знати майбутнім спеціалістам у сфері інноваційного харчування. Серед актуальних трендів прозвучали такі напрям, як технології 3D друку м’яса, м'ясо з пробірки, рослинні інновації.

     Останній трендом, про які було згадано, - це технології рослинного м’яса. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса - майже не існує. Проаналізувавши актуальні харчові тренди стало зрозумілим, що вироби на рослинній основі потребують уваги з боку вдосконалення технологій та створення більш різноманітного асортименту.

     Завдяки чіткості, послідовності та систематичності викладання, поданий матеріал був доступним і зрозумілим для студентів. Використання наочного відображення, наведення прикладів практичного застосування інформації  активізувало увагу слухачів, формувало зацікавленість не лише темою лекції, а й навчальною дисципліною в цілому.

 

Для оцінки якості проведення заняття всі присутні заповнили он-лайн анкетування, за результатами якого позитивно оцінили відкриту лекцію Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни, відзначили високий рівень володіння матеріалом, контакт лектора з аудиторією, доброзичливий характер лекції і повагу до студентів, рівень кваліфікації та зацікавленість у вдосконаленні навчального процесу.

Валентина Ісраелян,
асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook