Круглий стіл на тему «Оцінка стану та напрями розвитку системи контролю руху деревини в Україні»

24 червня 2014 року
ННІ ЛіСПГ

24 червня 2014 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся круглий стіл «Оцінка стану та напрями розвитку системи контролю руху деревини в Україні».

Організаторами круглого столу виступили регіональна програма FLEG II, Держлісагентство України, НУБіП України та FSC Міжнародний центр.

З привітальним словом до більш ніж 60 учасників, які представляли лісову галузь, деревообробні підприємства, міжнародні організації, науковці та інститути громадянського суспільства, звернувся в.о. ректора Ніколаєнко С.М.

Основною метою круглого столу стало обговорення і формування напрямів розвитку системи контролю руху деревини в Україні з урахуванням отриманого досвіду по розробці електронного обліку деревини та впливу законодавства ЄС по боротьбі з незаконними лісозаготівлями.

Актуалізація обговорення цього питання зумовлена очікуваним підписанням Президентом України економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами, яке відбудеться 27 червня цього року. В угоді, зокрема, йдеться про зобов’язання сторін у сприянні торгівлі законною та сталою лісопродукцією. Виконання цих вимог має забезпечуватися за допомогою системи контролю руху деревини.

Учасники круглого столу обговорили пропозиції, внесені науковцями кафедри лісового менеджменту, по формуванню системи контролю руху деревини.

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook