Підводимо підсумки проміжної атестації та готуємося до зимової екзаменаційної сесії

4 листопада 2021 року

 3 листопада 2021 року для студентів 2 курсу 3 групи скороченого терміну навчання та 3 курсу 1,2 групи спеціальності «Лісове господарство» в дистанційному режимі було проведено організаційну годину. Під час зустрічі обговорювалися різні важливі питання, що пов’язані із освітнім процесом в умовах дистанційного навчання, аналізом результатів проміжної атестації в осінньому семестрі, станом вакцинації студентів групи тощо. Результати цього спілкування показали, що у студентів є багато запитань різного характеру і саме під час проведення організаційних годин вони можуть отримати відповіді на їх переважну більшість.

На початку зустрічі було з’ясовано інформацію про стан здоров’я студентів групи, акцентовано увагу на необхідності проведення вакцинації та дотримання необхідних санітарно-епідеміологічних вимог. Особливої актуальності такі заходи набувають в умовах різкого погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

Другим питанням стало проведення аналізу результатів атестації, що відбулася в осінньому семестрі. За результатами атестації можна зазначити, що із 16 студентів групи 4 атестовані з усіх дисциплін, 4 – не атестовані з 1 дисципліни, 1 – з двох дисциплін. Решта студентів не мають атестації з 3 і більше дисциплін. Особлива увага під час аналізу приділялася тим дисциплінам, за якими  неатестованих студентів виявилося найбільше. Звичайно, такі підсумки не можуть бути задовільними, особливо з огляду на те, що студенти навчаються за скороченим терміном і мають вже здобутий ступінь молодшого спеціаліста. На такі результати, як зазначають самі студенти, вплинули декілька чинників, а саме: різні форми навчального процесу за перші два місяці осіннього семестру (дистанційна, очна в Дзвінківському навчально-науково-виробничому комплексі та в НУБіП, знову дистанційна); складність у самостійному опрацюванні теоретичного матеріалу та виконанні на його основі лабораторно-практичних занять; наявність у деяких студентів заборгованостей за попередню сесію; подекуди причини технічного характеру, які не дають можливості окремим студентам якісно працювати в дистанційному режимі.    

Незважаючи на ці чинники всі цілком усвідомлюють, що успішність у навчанні цілком залежить від систематичної роботи, обов’язкового  відвідування лекційних і лабораторно-практичних занять, своєчасної здачі практичних і самостійних робіт, модульного тестування тощо. А враховуючи ту обставину, що до зимової сесії залишається все менше часу, кожен студент повинен усвідомити відповідальність та прикласти максимум зусиль для успішного завершення поточного навчального семестру. Саме на таких основних завданнях було акцентовано увагу під час організаційної години і є сподівання на те, що всі з розумінням віднесуться до їх виконання.

С. Дударець, І. Іванюк, О. Кайдик
доценти кафедри відтворення лісів та 
лісових меліорацій, наставники груп 
Ю. Назаревич,В. Третяк, О. Афанасьєв старости груп 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook