«Est dolendi modus, non est timendi dolendi» - екскурсія китайських студентів до національного музею «Чорнобиль»

4 листопада 2021 року

   1 вересня 2021 року наша дружня освітня родина кафедри психології поповнилася іноземними студентами із Китаю. Традиційно викладачі кафедри проводять освітньо-пізнавальні заходи для своїх студентів. Актуальним на сьогодні є ознайомити іноземних громадян із українською культурою, національними цінностями, долучити їх до мистецьких та освітніх процесів в Україні.
   30 жовтня відбулась екскурсія китайських студентів до національного музею «Чорнобиль». «Est dolendi modus, non est timendi dolendi» саме таким гаслом зустрічає музей відвідувачів при вході до експозиції. У перекладі з латинської мови це означає «Є межа у печалі, але тривога не має межі».

   

   Музей є багатофункціональним історико-культурним закладом, який поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність з діяльністю сучасного музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС, як найбільш важкої радіоекологічної катастрофи ХХ століття, наслідки якої не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф.
   За допомогою інформаційних матеріалів, які представлені в музеї, студенти усвідомили масштаби катастрофи через долі тисяч людей – її учасників, свідків і жертв. Усього в музеї – близько 7000 експонатів: документи, карти з грифом «таємно», фотографії, реліквії із Чорнобильської зони: старовинні ікони, предмети народного мистецтва, ремесел і побуту місцевих жителів, особисті речі ліквідаторів, копії державних рішень про засекречування відомостей, пов’язаних із катастрофою.
   Музейна експозиція оснащена сучасними аудіовізуальними, електронними інформаційно-довідковими технічними засобами, які розширюють хронологічні та тематичні рамки музею, підсилюють достовірність існуючої експозиції.
   Екскурсія до музею не лишає байдужим кожного відвідувача, втілюючи місію - допомогти людству усвідомити масштаби катастрофи через долі тисяч людей, змусити визнати необхідність примирення між людиною, наукою і технологіями, які поставили під конкретну загрозу існування людської цивілізації і самої планети Земля.

доцент кафедри психології
Лариса Афанасенко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook