Інтелект та бажання переможуть будь-які обставини та перепони

4 листопада 2021 року

 

 


Довгі роки загальноуніверситетські змагання «Хімічний брейн-ринг» були справжнім святом інтелекту в нашій альма-матері. Команди з різних факультетів  у великій аудиторії змагалися не тільки в ерудиції, кмітливості, швидкості реакції, а й вмінню спільно приходити до мети, дослухатися до оточуючих і бути однією командою.

Н ажаль, обставини не дозволяють зараз проводити очні змагання, але на на численні прохання студентів викладачами кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води змагання було вирішено провести у дистанційному режимі з використанням програми Kahoot! Слід відмітити, що захід зібрав велику кількість студентів – більше 70 чоловік з різних академічних груп І- ІІІ курсів.

І справді, студенти перетворили мережу інтернет в інтелектуальний ринг, у якому перемогу могли здобути лише найерудованіші та найкмітливіші учасники, намагаючись якомога швидше знайти відповіді на цікаві запитання ведучої: доцента викладача кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води - Ольги Кравченко.

Слідкувало за порядком та дотриманням правил поважне журі, яке представляли: завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Володимир Копілевич, доцент\ Прокопчук Надія, аспірант кафедри Чоботар Владислав та студент 2 курсу, 7 групи, Агробіологічного факультету Незгодюк Аанатолій (переможець минулорічного конкурсу). У ході гри учасники команд продемонстрували знання з хімії, ерудицію та винахідливість, отримали гарний настрій та задоволення.

Журі вирішило підбити підсумки як в індивідуальному, так і командному заліку. В індивідуальному заліку почесне перше місце виборола студентка другого курсу 1 академічної групи Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології – Д΄якова Анастасія, яка в запеклому інтелектуальному бою перемогла другокурсника 3 академічної групи Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології – Моргуна Євгена. Почесне третє місце отримала першокурсниця Агробіологічного факультету, 8 групи – Рибакова Катерина.

У командному заліку турнірна таблиця має наступний вигляд:

1 місце

“Гомологи” (команда 2 курсу, 1 групи, спеціальність «Біотехнології та біоінженерія»)

2 місце

“Позитивно заряджені” (команда 2 курсу, 3 групи, спеціальність «Біотехнології та біоінженерія»)

3 місце

“Young chemists” (команда 1 курсу, 8 групи, спеціальність «Агрономія»)

4 місце

“Вибухова суміш” (команда 1 курсу, спеціальність «Садівництво та виноградарство»)

 

Команда 1 групи 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології –  «Гомологи» тріумфувала і в командному заліку. Тому, дуже радісно і спокійно за нашу майбутню наукову зміну.

Наше свято знань успішно відбулося, а, спостерігаючи за азартом, кмітливістю, винахідливістю та ерудицією учасників, варто згадати слова Теодора Рузвельта «Якщо хочете бути успішним - Зробіть усе, що можете, застосувавши те, що знаєте, знаходячись там де ви є»!

А ми сподіваємось, що в наступному році ситуація в нашій країні дозволить провести змагання в очно форматі, і ми нарешті будемо спостерігатими за запеклими інтелектуальними змаганнями наших студентів наживо.

Ольга Кравченко, Надія Прокопчук,

доценти кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook