Плоди великого бажання студентів навчатися – активна їх участь в обговоренні лекційного матеріалу на on-line заняттях

5 листопада 2021, 7:36
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

На платформі Zoom 1 листопада 2020 року була проведена лекція з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії», присвячена вивченню амінокислот, пептидів і протеїнів для студентів І потоку (1-4 груп) 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність «Ветеринарна медицина» - 211).


Лекція висвітлювала рівні структурної організації та властивості простих і складних протеїнів, а також роль амінокислот – мономерів поліпептидного ланцюга, у біохімічних процесах в організмі тварин. Знання будови складних білків, їх структурних компонентів та властивостей є необхідною умовою розуміння дуже складних процесів життєдіяльності організмів.


Дуже доречними були доповнюючі лекційний матеріал презентації студентів, активне їх обговорення та дискусійні запитання однокурсників доповідачам, що сприяли ефективнішому засвоєнню навчального матеріалу, щоб активно використовувати його в майбутньому як фахівцю ветеринарної медицини.


Поряд з тим того ж дня була прочитана лекція, присвячена вивченню хімічних реакцій в організмі людини та ролі ензимів як біокаталізаторів з дисципліни «Біохімія м’язової діяльності» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету (спеціальність «Фізична культура і спорт» - 017).


Велика зацікавленість студентів у перебігу біохімічних процесів у живому організмі для підтримання його життєдіяльності за вивчення лекційного теоретичного матеріалу і виконання експериментів на лабораторних off-line заняттях, проведених на високому рівні за сприяння всього колективу кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, зараз спонукає їх до глибшого розуміння навчального матеріалу вищевказаних дисциплін.

Професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого
Лілія Калачнюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook