Діяльність гуртка "Кібербезпека" у 2021-2022 навчальному році

 

 

ДОСЛІДЖЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ RASPBERRY PI ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ WI-FI МЕРЕЖІ

 Студентом групи КІ-21005м Ломако О.О. було проведено дослідження доцільності використання комп’ютера raspberry pi для тестування wi-fi мережі університету. Актуальність дослідження обумовлена зростанням популярності одноплатних комп’ютерів, причиною чого є відносна дешевизна пристрою та простота в налаштуванні, такі пристрої все більше почали використовувати для тестування безпеки бездротових мереж.

За основу роботи були прийняти матеріали отримані під час виконання бакалаврської роботи на тему: “Розроблення, аналіз та проєктування платформи Raspberry Pi та Kali Linux для роботи та тестування Wi-Fi мережі університету. Частина 2: технічна реалізація”.

Результатом зазначеної роботи був готовий пристрій, який можна удосконалити як з боку апаратної частини (додаткові модулі, створення кластеру для підвищення обчислювальної потужності) так і з боку програмної (специфічні інструменти, скрипти для автоматизації процесів тестування, повноцінне віддалене керування кількома пристроями).


 

Розробка комплексної системи контролю доступу до приміщення на базі МК ESP32 та STM32

 

   Протягом ІІ семестру студентами груп КІ-21005 та групами КІБ 2 і 3 курсів продовжено дослідження за темою «Розробка комплексної системи контролю доступу до приміщення підприємств АПК на базі МК ESP32 та STM32. Програмна частина».

   Мета наукового дослідження студентів спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 123 «Комп’ютерна інженерія» полягає у проєктуванні та розробці автоматизованої системи контролю доступу до приміщень. Апаратні та програмні засоби, що використовувались при проєктуванні: draw.io, NinjaMock, Microsoft Visio, LucidChart, MacBook Pro 2019. В результаті було розроблено автоматизовану систему контролю доступу до приміщень та проведено тестування створеної системи, яке показало, що дана система є повністю працездатною та виконує усі вказані функції.

Результат готової розпаяної плати зображено на фотографіях. 

 

 Одержані результати можуть бути використані у усіх підприємствах АПК, адже дана система є універсальною.

 

Продовження роботи студентського наукового гуртка «Кібербезпека» під час воєнного стану

 

    10.10.2022 р. та 10.11.2022 р. відбулися чергові онлайн-засідання здобувачів вищої освіти спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 123 "Компьютерна інженерія", членів студентського наукового гуртка «Кібербезпека», разом з керівником гуртка,  д.т.н., проф., Лахно В. було розглянуті наступні питання:

    Засідання 10.10.2022 р. було присвячено наступним питанням:

  • розгляд  і  затвердження  Плану  роботи студентського  наукового  гуртка  "Кібербезпека" на  2022-2023 навчальний рік;
  • обговорення напрямів науково-дослідної роботи студентів спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 123 "Комп’ютерна інженерія";
  • ознайомлення  студентів із  рекомендаціями  щодо організації, проведення, оформлення та публікування наукових досліджень;
  • підготовка тез на XIII МІЖНАРОДНУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЮ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ЕКОНОМІКА, ТЕХНІКА, ОСВІТА».

 

     Засідання 10.11.2022 р.. було присвячено питанням затвердження:

  • тематики індивідуальних досліджень студентів спеціальностей 125 «Кібербезпека»,
  • тематики індивідуальних досліджень студентів спеціальності 123 "Комп’ютерна інженерія",
  • членів студентського наукового гуртка «Кібербезпека».    

 

Запрошуємо усіх бажаючих, здобувачів вищої освіти спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 123 "Комп’ютерна інженерія" долучитися до роботи студентського наукового гуртка «Кібербезпека»!

Валерій ЛАХНО,

керівник гуртка, д.т.н., професор

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook