Осінні канікули цікаво і корисно спільно з викладачами кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

4 листопада 2021 року


Відбулися онлайн-зустрічі

з підготовки до ЗНО з предмету «Історія України»

З 25 по 28 жовтня 2021 року, у період осінніх канікул, викладачами кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України було проведено низку онлайн-зустрічей з підготовки до ЗНО з предмету «Історія України». Всі охочі старшокласники з різних регіонів України мали можливість долучившись до запропонованих заходів.
Під час зустрічей викладачі кафедри разом з учнями шкіл розглянули ключові події в історії України і зупинилися на основних періодах українського державотворення. Зокрема, доценти Хвіст В.О., Лановюк Л.П. та Булгакова О.В. висвітлили давньоруський, козацько-гетьманський та національно-визвольний початку ХХ століття, а професор Калуга В.Ф. – сучасний етапи українського державного будівництва. В кінці кожної зустрічі було дано також відповіді-роз’яснення по всіх запитаннях учнів.
Зустрічі пройшли в теплій дружній атмосфері. Учні були задоволені подібними експрес-заходами і виявили бажання зустрітися наступними канікулами.

          

 

Відбулося чергове засідання клубу «Юний міжнародник»

До кафедри міжнародних відносин і суспільних наук знову завітали учні-старшокласники шкіл Києва та Київщини, на цей раз в онлайн форматі. 29 жовтня вони стали учасниками зустрічі клубу «Юний міжнародник», що був присвячений процесам європейської інтеграції України.
У вступному слові завідувач кафедри Василь Стрілець привітав присутніх, відзначивши пріоритетність курсу України на вступ до ЄС, що закріплено у Конституції України та інших законах. Було підкреслено, що тема європейської інтеграції детально вивчається в рамках освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в НУБіП України, а також є необхідною учням для успішного складання ЗНО з історії України – одного з предметів, необхідного для вступу на спеціальність.
Доцент кафедри Богдан Грушецький розповів присутнім про основні етапи розвитку відносин між Україною та ЄС: від налагодження перших контактів на початку 1990-х років до підписання Угоди про асоціацію у 2014 р. та надання Україні безвізового режиму у 2017 р. Він підкреслив, що ці відносини розвивалися нелінійно, мали періоди своєї активізації та застою, проте після 2014 р. Україна однозначно визначилася на користь європейського вектору розвитку. Значним наразі є і внесок держав ЄС у підтримку територіальної цілісності та незалежності нашої держави.
У дискусії взяли участь присутні учні та викладачі. Старшокласники цікавилися майбутнім розвитком відносин України та ЄС, а також тими можливостями, які відкриває це співробітництво. Учні висловили бажання відвідати нові зустрічі клубу.

  

 


Богдан Грушецький, Вікторія Хвіст,
доценти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook