Проєкт School of Practical Psychology: студенти-першокурсники про барви почуттів та емоцій

6 листопада 2021, 12:06

 Ми те, що ми думаємо. Наші емоції – раби наших думок, а ми в свою чергу раби емоцій.

Елізабет Гілберт
 
Увесь життєвий шлях людини формується і розвивається у процесі безперервного становлення, і емоції є обов’язковою частиною всіх психічних процесів і станів особистості. Емоції справляють вплив на усі сфери людського життя, в тому числі і на навчання. Існують переконливі дані, які свідчать про те, що емоції є найважливішим фактором регуляції процесів пізнання. Так, емоційна забарвленість - одна з умов, що визначає довільну увагу та здатність запам'ятовувати. Вона може суттєво забезпечити або ускладнити довільну регуляцію цих процесів.
Актуальність проблеми спонукала учасників проєкту School of Practical Psychology «Школа практичної психології» кафедри психології організувати онлайн-зустріч для студентів першого курсу на тему «Барви почуттів та емоцій», адже саме першокурсники потребують психологічного супроводу щодо готовності зрозуміти свої емоції та переживання як здатності оволодівати ключовими компетентностями, що стосуються успішної реалізації себе у професійній діяльності.
     Родзинкою цієї зустрічі було те, що проєкт став освітньою платформою набуття практичного досвіду студентками 3-го курсу спеціальності «Психологія» Ауріки Коляди та Анастасії Корнієнко які виступили в ролі спікерів. Задля ефективності групової роботи та уникнення комунікативних бар’єрів між українськими та китайськими студентами, захід був проведений українською та англійською мовами.

Зустріч мала на меті створити умови відкритості та довіри, активізувати саморефлексію особистих переживань та привернути увагу до своїх емоцій та почуттів, розвинути емоційну компетентність.
     Під час взаємодії учасників була апробована арт-терапевтична техніка «Зірка почуттів» автора Удо Баєра в модифікації Ольги Гаркавець під час виконання якої студенти мали можливість дослухатись до своїх емоцій та почуттів, дозволити собі їх природнє переживання не блокуючи, досягнути відчуття розкутості, усвідомити власну емоційну індивідуальність та неповторність.

Захід пройшов у злагодженій та дружній атмосфері. Учасники отримали позитивні емоції, дізналися більше інформації про свої особистісні переживання, характеристики та один про одного.

Чекаємо нових зустрічей!


керівник проєкту
Лариса Афанасенко
 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook