Профорієнтаційна робота очима студентів першого курсу

7 листопада 2021, 10:17

 Обрати свій майбутній фах – нелегке завдання для школярів, яке в одного боку вимагає обізнаності щодо специфіки обраної спеціальності, з іншого – обізнаності щодо необхідної інформації для вступу у запланований заклад освіти.

Під час проведення он-лайн зустрічей зі студентами 1 курсу 3 групи спеціальності «Екологія», куратор групи Віта Строкаль разом зі студентами неодноразово піднімали питання профорієнтації. Навчаючись уже протягом трьох місяців, студенти зрозуміли наскільки важливо володіти необхідною інформацією для майбутнього вступу у заклади вищої освіти та обрання майбутнього фаху, знати основні переваги проходження олімпіад та підготовчих курсів на базі університету, які можуть суттєво допомогти при вступі. З метою поінформування та поділу своїм досвідом, студенти 1 курсу 3 групи спеціальності «Екологія» здійснили виїзд до своїх загальноосвітніх шкіл, де навчалися, провели там бесіди з адміністрацією цих шкіл й школярами 10-11 класів.

Так, студентка Анастасія Швець-Машкара, відвідавши загальноосвітню школу №89 міста Київ, розповіла про свої позитивні враження навчання на спеціальності  «Екологія», презентувала роздатковий матеріал, щодо основних переваг навчання саме в НУБіП України на спеціальності «Екологія», а також наголосила на основних моментах навчання на підготовчих курсах, які дають вагому змогу вступити в університет за іншою конкурсною пропозицією.

Ольга Єфіменко відвідала Старинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Бориспільського району Київської області. Вразила школярів своїми цікавими історіями навчання на спеціальності «Екологія», поділилась секретами вступу до університету, зазначила, що успішне складання олімпіад та проходження підготовчих курсів в НУБіП України дасть змогу абітурієнтам добавити балів до загального рейтингу ЗНО і вступити за умов державного замовлення.

 

 Барський заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Барської міської ради відвідала студентка Дарина Мандрика. Під час зустрічі з адміністрацією школи та учнями, вона розповіла про неймовірну територію, де розміщуються корпуси НУБіП України, про можливість відпочинку на території університету, а також про проживання в гуртожитку, зокрема продемонструвала декілька лайфхаків щодо проживання у гуртожитку.

 Не менш відповідально до цього питання поставилася студентка Катерина Махлай, яка відвідала загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №160 Дарницького району міста Київ. Під час зустрічі з учнями вона роздала роздатковий матеріал про переваги навчання та можливості вступу за іншою конкурсною пропозицією на спеціальність «Екологія» за умов відвідування підготовчих курсів, а також розповіла власні позитивні моменти навчання на спеціальності «Екологія», про досвід подання документів для вступу, а також знання, які уже отримала протягом перших місяців навчання.

Хочемо зазначити, що профорієнтаційна робота студентів 1 курсу 3 групи (англомовної) триває. Після налагодження ситуації в країні із пандемією Covid-19, студенти продовжать відвідувати свої загальноосвітні школи, де навчалися, оскільки вважають за потрібне вчасно поінформувати учнів щодо можливостей навчання в НУБіП України, продемонструвати вагомі переваги та позитивні сторони, зокрема висвітлюючи уже власний досвід та знання, які отримали протягом перших місяців навчання.

 

Влада Бровченко,

студентка 1 курсу 3 групи спеціальності «Екологія»

Віта Строкаль, куратор,

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook