Підсумки проведеної відкритої лекції доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Світланою Паламарчук

8 листопада 2021, 8:32

 Варто зазначити, що основною метою відкритої лекції є контроль якості викладацької роботи НПП, обмін досвідом, дружня допомога колег у розкритті недоліків роботи та їх усунення, пошук можливостей вдосконалення навчального процесу.

Згідно плану-графіка проведення відкритих лекцій викладачами кафедри екології агросфери та екологічного контролю 4 листопада 2021 року доцент кафедри Світлана Паламарчук провела відкриту лекцію з курсу «Нормативно-методичне забезпечення експертної діяльності еколога» для студентів ОС «Магістр» 2 р.н. спеціальності «Екологія» освітньої програми «Екологічний контроль та аудит» факультету захисту рослин, біотехнології та екології.

Особливістю відкритої лекції було те, що лектор намагався якомога ближче наблизити професійну реальність сьогодення до практичних цілей майбутнього фахівця-еколога, а також – розкриття лектором уміння демонстрації набутих інформаційно-комунікативних умінь й навичок при викладанні навчальних дисциплін, що у свою чергу, підтверджує власну педагогічну майстерність лектора.

Тема лекції стосувалася нормативно-методичного забезпечення та етапів підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля. На лекції були присутні: в.о. завідувача кафедри, доцент Олена Наумовська, заступник декана факультету з наукової роботи, доцент Валерія Бондар, доценти кафедри Анна Сербенок, Юлія Рибалко.

Зміст, чіткість та структура лекції, застосування методичних прийомів розкриття аспектів лекційного матеріалу – все це активізувало мислення у студентів і працездатність, сприяло встановленню педагогічного контакту, сформувало інтерес до предмета викладання.

За змістом, прочитана доцентом Світланою Паламарчук лекція, характеризується науковістю, доступністю в сприйнятті і переконливістю викладу. Теоретичні узагальнення, супроводжувані ілюстративними матеріалами, фактами, прикладами, які поєднувалися з глибоким науковим змістом, створювали єднання думки, слова і сприйняття студентами, а використання різних методів композиції в лекції дало можливість доценту Світлані Паламарчук зробити її науковою, цікавою.

 

Науково-педагогічні працівники зазначали змістовність лекції (тема розкрита повністю), інформативність (у лекції міститься цікавий матеріал), зв'язок з практикою (показано практичне значення представленого матеріалу), логічність, вільне володіння матеріалом (лектор не читає текст, а розмірковує, відповідає на питання), емоційність (відчуття зацікавленості лектора та його особиста думка), контакт з аудиторією, культура мови, доступність та темп викладення, надали позитивну оцінку викладення матеріалу та проведення лекції.

Анна Сербенюк, секретар,

ст.викладач кафедри екології агросфери

та екологічного контролю 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook