Розширений старостат: аналіз атестації та впевнений рух до сесійного періоду

8 листопада 2021 року
    Відомо, що кожна дія людини, незалежно від здобутку чи втрати, безупинно аналізується її свідомістю, яка вибудовує напрями можливих подальших рішень, базуючись на індивідуальних життєвих пріоритетах. У сфері основної діяльності, а для студентів – це навчальний процес, велика міра справедливості аналізу та реагування, залежить від вдалого поєднання пріоритетів різних характерів у взаємному соціумі академічних груп. На жаль, під час дистанційної форми навчання, студенти мають не лише обмеження у фізичному спілкуванні між собою, а й обмеження у сумісному прийнятті рішень в академічній спільноті. Тому, існує небезпека, невдалого перерозподілу пріоритетів в опануванні дисциплін, низкою здобувачів вищої освіти. В такому випадку, відповідальність у згуртуванні студентів та дотриманні спільного маршруту, у великій мірі, покладається на старост і наставників академічних груп.

   4 листопада 2021 року, на механіко-технологічному факультеті пройшов розширений старостат, за участю наставників академічних груп факультету. Поточний семестр, впевнено виходить на фінішну пряму, а якими будуть його можливі показники – яскраво демонструють результати проміжної атестації студентів. Декан факультету, В’ячеслав Братішко, наголосив, що основною метою засідання, є прийняття колегіального рішення, стосовно активізації студентів, які із запізненням виконують умови семестрового навчання і мають борги за модулями дисциплін. Декан зауважив, що до початку екзаменаційної сесії, студентам необхідно покращити показники засвоєння матеріалу.
   Заступник декана, Ігор Сівак, продемонстрував присутнім, результати проміжної атестації, акцентував увагу на проблемних студентах та озвучив шляхи вирівнювання ситуації, стосовно вказаних здобувачів вищої освіти. Зокрема, кожен з боржників, повинен надати до деканату, письмове пояснення низького рівня своєї активності. Базуючись на поясненнях, буде прийнято рішення про заслуховування деяких студентів на засіданні навчально-методичної комісії факультету, з розглядом можливості допущення їх до сесії.

   На зборах, також, обговорені питання профорієнтаційної роботи, умов вступної кампанії майбутнього року, підвищення якості викладання дисциплін у дистанційному форматі, проживання у гуртожитку та організаційної роботи.

  Наставники та старости академічних груп, взяли на себе зобов’язання щоденного моніторингу діяльності студентів, контролю виконання ними практичних та курсових робіт.

    Наполеглива праця завжди дає позитивний результат. Бажаємо майбутнім інженерам вдалого складання семестрового контролю.
 
Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook