Відбулося засідання студентського філософського гуртка «Орій»

13 листопада 2021, 16:47

Чергове засідання студентського філософського гуртка «Орій» було присвячене обговоренню філософської спадщини геніального українського мислителя, поета, перекладача та богослова Григорія Савича Сковороди (1722-1794).

Зокрема, членами гуртка обговорювалися основні ідеї творчості Г. Сковороди, висвітлені у дослідженні М.Є. Максюти «Григорій Сковорода: стійкість пошуку».

 

 

 

Гуртківці привернули увагу до постсучасних рецепцій філософії Григорія Сковороди, навчально-виховного потенціалу творчості великого філософа, популяризації ним книги та читання, що викликало підвищений інтерес у присутніх та змістовну дискусію з приводу порушених питань. Коли, зрештою, також з’ясувалися сучасні життєвість та актуальність ідей та життя нашого, за виразом Василя Стуса, «найкращого друга Сковороди». Бо ж, для сучасного студентства його філософські діалоги, трактати та, не меншою мірою, і поезія є справжньою «філософською енциклопедією» для кожного українського студента. Тим більше для нас, студентів НУБіП України, навчальні корпуси якого у Голосієво, де свого часу перебував і Григорій Сковорода.

 

В цілому ж засідання гуртка «Орій» спонукає до думки про сучасну злободенність ідей і просвітлень українського генія. Григорій Сковорода – з нами, тож чи не будемо ми достойними сприймати та життєзреалізовувати їх? І, чи не варто було б, у зв’язку із наближенням його ювілею, матеріалізувати ідею про встановлення в студентському сквері пам’ятника Григорію Сковороді (за кошти благодійників та спонсорів)?

 

Вернидуб Софія, Василенко Ірина,
Іллюк Юлія, студентки факультету ТВБ,
Олександра Соколова, Микола Максюта,
аспірантка та професор кафедри філософії та міжнародної комунікаці
ї

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook