Лабораторія віртуальної, доповненої та змішаної реальності

17 листопада 2021 року

 

Віртуальна, доповнена і змішана реальність все більше проникають в наше повсякденне життя. З появою окулярів віртуальної реальності, потужних смартфонів та комп'ютерів те, про що раніше письменники фантасти могли лише мріяти стає нашою реальністю. Компанії інвестують мільярди доларів в такі технології, зокрема сама велика соціальна мережа в світі Фейсбук на чолі з Марком Цукербергом змінила свою назву на Мета, та ставить собі амбітну ціль - створити новую мета реальність обєднавши всіх користувачів в єдиному цифровому світі. Саме тому тримати руку на пульсі сучасних технологій це одна з першочергових задач Національного університету біоресурсів та природокористування України. На факультеті конструювання та дизайну функціонує гурток віртуальної, доповненої та змішаної реальності, який дає змогу кожному бажаючому зануритись в ці сучасні технології, та спробувати створити своє програмне забезпечення для навчання, роботи та відпочинку. Зокрема, на кафедрі нарисної геометрії, комп'ютерної графіки та дизайну вже розроблене середовище, в якому кожен бажаючий власник окулярів віртуальної реальності може взаємодіяти з іншими учасниками. 

 

За допомогою учасників гуртка, студентів з різних факультетів НУБіП, серед яких факультет конструювання та дизайну, інформаційних технологій, механізації та ін. розробляються різні технології взаємодії в віртуальній реальності, які дадуть змогу в майбутньому збирати віртуальні механізми, виконувати різноманітні досліди та проводити випробування.  Саме тому дуже важливо створити на факультеті сучасну лабораторію віртуальної, доповненої та змішаної реальності де б студенти могли випробовувати свої проекти. Доцентом кафедри, к.т.н. Несвідоміном А.В. був створений такий проект. В лабораторії можливо б було проводити пари в віртуальній реальності, розробляти проекти в доповненій реальності, а також за допомогою зеленого екрану переноситись в змішану реальність.

Також така лабораторія стала б дуже цікавою для можливих абітурієнтів які ще не визначилися з тим де навчатись, але яким дуже подобаються сучасні технології. 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook