Професійне свято студентства в умовах дистанційного навчання

17 листопада 2021, 9:32

 «День студента»! Cкільки сенсу закладено в цьому святі – «день молодості, день тієї самої нестримної енергії та пориву до пізнання чогось нового». Неважливо, чи ти тільки що став частиною цього свята, чи кілька років назад залишив стіни рідного університету… Все одно будеш радіти цьому дню ніби вперше і згадувати свої героїчні звершення перед викладачами та кураторами (або ж чекати на свій власний «зоряний час» – СЕСІЮ).

Саме з нагоди професійного свята, студенти 1 курсу 3 групи за спеціальністю «Екологія» - присвятили онлайн-зустріч разом зі куратором Вітою Петрівною Строкаль. Метою зустрічі було компенсувати вплив карантинних обмежень, через які група не змогла зустрітися  «офлайн», та звісно ж підняти настрій учасникам посеред досить насиченого навчального тижня й привітати зі святом.

За місяць до Міжнародного дня Студента, Віті Петрівні спала на думку чудова ідея! Для кожного студента групи вона приготувала завдання, яке було надіслане студентам у вигляді «таємного листа», в середині якого було ім’я одногрупника чи одногрупниці. В чому була суть завдання? Кожен мав розробити для людини, яка була зазначена в листі привітальну листівку «З днем студента», і під час он-лайн зустрічі у день свята – презентувати її та привітати одногрупника.

17 листопада, у день свята, он-лайн зустріч розпочала Віта Петрівна. Вона привітала всіх студентів групи із професійним святом, побажала творчих успіхів, професійних злетів та власних досягнень у цій нелегкій науковій ниві, а також – бути цілеспрямованими, креативними, наполегливими та рішучими у досягненні поставлених цілей. Естафету з привітаннями розпочала Самойленко Валентина, оскільки саме вона була за списком групи – 17 у день Міжнародного дня Студента. Свою авторську листівку вона презентувала Дарині Мандриці, в якій зазначила свої вітальні слова та побажання Дарині. І так ланцюжком кожен одногрупник мав змогу продемонструвати свої листівки. Варто зазначити, що листівки мали досить різноманітний формат, були позитивними та креативними.

Таким чином, група змогла привітати і порадувати одне одного своїми міні-подарунками, побажаннями та словами підтримки. Незважаючи на те, що зустріч була дистанційною і ми не змогли зустрітись й розділити своє ПЕРШЕ професійне свято між собою - емоції від неї були: позитивними, справжніми, насиченими та відкритими. Протягом спілкування, серед студентів групи панувала атмосфера безтурботності і веселощів, знову відчулася та колективність, дружба і любов що сформувалася у групі з перших моментів зустрічі. Саме такі моменти та зустрічі надихають студентів до нових звершень, підтримують їхній внутрішній стан, допомагають у вирішенні складних питань під час навчального процесу, а також є досить необхідними для підтримки позитивної атмосфери у групі, особливо під час дистанційного навчання.

 

Валентина Самойленко, Кирил Грабовецький

Студенти 1 курсу 3 групи спеціальності 101 «Екологія»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook