Танцюй навіть в локдаун

16 листопада 2021 року
         У період локдауну значна частина студентської молоді змушена днями сидіти перед комп'ютером, бо лекції в цей час ведуться онлайн. Навіть звичне щоденне спілкування тепер набуло іншої форми — також онлайн. Сумно… адже молодь передусім має рухатись, отримувати нові емоції. І, здається, цій ситуації можна зарадити, якщо більше місця у своєму житті відвести мистецтву.
         Усі види мистецтва об’єднує одна мета – створення краси, яка рівнозначна добру, душевній і фізичній досконалості людини. Створена мистецтвом ідеальна краса народжує в людині благородні наміри до самовдосконалення. Ми пропонуємо особливу увагу звернути на хореографію.
         Хореографічне мистецтво – це синкретичне мистецтво. Тут злились у єдиному потоці танець і пантоміма, музика і поезія, скульптурні пози, пластика рухів і драматургія літературного твору.
         У перекладі з грецької «хореографія» означає «запис рухів». Але зміст цього слова став значно ширшим, і поняття “хореографія” нині поєднує все, що стосується мистецтва танцю: і професійний класичний балет, і народні, і бальні танці, і танець-модерн, і естрадний – усе це називається хореографією.
         З давніх-давен танець прикрашав життя людей. Танець у найпростішому своєму вигляді – це виразні рухи людського тіла, які підкоряються визначеному ритму.
         Танець – це польова квітка. Його створила сама природа. Де є відповідний ґрунт, там він народжується і проростає.
         Першоджерело хореографічного мистецтва – народний танець. Наш колектив — балетна група ансамблю пісні і танцю «Колос» (керівник Ольга Сауріна ) — продовжує проводити заняття навіть у цей непростий час. Так, це відбувається онлайн, але після тренувань не виникає бажання поспати, - навпаки, ти сповнюєшся енергії, бажання творити, прагнеш нових знань.
         То ж ласкаво просимо долучитися до нашої творчої родини!
 

Старший викладач кафедри культурології

 Сауріна Ольга 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook