Покладено початок створенню інформаційної платформи випускників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

19 листопада 2021 року

    За ініціативи ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, підтримки групи випускників і Ради роботодавців відбулась установча онлайн-нарада за участю випускників інституту різних років.
   Метою заходу стало бажання об'єднати зусилля випускників різних років та роботодавців та спрямувати їх інтелектуальні, професійні та інших можливості для забезпечення фахових, творчих, соціальних та інших інтересів учасників щодо збереження та примноження традицій і духовних цінностей інституту, зміцнення зв’язків між різними поколіннями випускників, нинішнім науково-педагогічним складом, а також сприяння розвитку освітньо-наукової та профорієнтаційної діяльності.
   З пошаною учасники зібрання зустріли ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України академіка Станіслава Ніколаєнка, який своєю участю засвідчив важливість для університету подібних заходів і звернувся до випускників з теплим вітальним словом.

 

   Станіслав Миколайович закцентував увагу на славному історичному шляху інституту і не оминув актуальності створення такого комунікаційного середовища, яке покликане налагодити зворотній зв’язок між випускниками різних років – висококваліфікованими фахівцями енергетиками і автоматниками з нинішніми студентами.

    Далі все відбувалось за раніше анонсованим порядком денним, який передбачав розгляд важливих питань діяльності інституту:

  1. Cтворення інформаційного ресурсу для випускників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження різних років, проведення опитувань, анкетувань та організації спільних заходів для зростання іміджу інституту.
  2. Про залучення випускників до участі в реалізації Плану підготовки до 90-літнього ювілею інституту.

   З коротким повідомленням про нинішні здобутки ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження виступив директор Віктор Каплун.

 

 

   Визначились, що надалі сфери співпраці лише розширюватимуться, адже практичний досвід випускників інституту у сукупності із можливостями для реалізації їхнього творчого та наукового потенціалу створюють базис для налагодження ефективної взаємодії з університетом з метою втілення в життя низки цікавих та перспективних проектів.
   Родзинкою для випускників, які давно не відвідували 8 навчальний корпус своєї alma mater, став віртуальний екскурсійний тур сучасними лабораторіями інституту апаратури електричних мереж і систем, динамічного енергоменеджменту, Smart-технологій в розподільних електричних мережах, сучасних систем релейного захисту і автоматики, технологій віртуальної реальності, інтернету речей, технічного сервісу електрообладнання та ін.

 

 

 

 

    Бажаючі залюбки обмінювались із групою контактами та висловлювали побажання стосовно подальшої співпраці, формувати сучасне бачення розвитку освітньої та інноваційної діяльності.
   Така думка прозвучала з вуст Володимира Куковальського, генерального директора ТОВ «Югенергопромтранс», Вадима Трохимця, директора структурного підрозділу «Черкаська міська філія», Дмитра Галата, директора навчального центру та Сергія Ченчика, директора структурного підрозділу «Уманські електричні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго».

 

 

 

   Загалом у зустрічі взяли участь понад 120 учасників.
   На завершення слово брали декани різних років Микола Лут та Іван Радько, директор інституту у недавньому минулому Володимир Козирський.

 

 

 

   Організація та проведення зустрічей випускників факультету, підтримка громадських і наукових проектів та ініціатив студентів, проведення лекцій, семінарів, тренінгів, конференцій, круглих столів та інших наукових заходів за участі випускників факультету, підтримка стипендіальних конкурсів та грантів, інформаційна підтримка учасників платформи на медійних ресурсах інституту, проведення спільних іміджевих заходів – такий спектр заходів включили до загального плану дій.

   У 2022 році колектив інституту готується відзначати свій 90-літній ювілей. Ухвалили підтримати ідею відзначення ювілею і запропонували низку заходів:
- створення нової сучасної мультимедійної конференц-зали;
- реконструкція приміщень 1 поверху навчального корпусу №8 (демонстраційної зони спеціалізованого обладнання лабораторій кафедри електротехніки, елеткромеханіки та електротехнологій).
   Реалізація цих заходів дозволить суттєво модернізувати та покращити матеріально-технічну базу інституту для підготовки фахівців сфери електричної інженерії.
Переконані наші випускники підтримають alma mater.

  Впевнено говоримо: «До співпраці та наступних зустрічей!»


Іван Радько,
доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook