Відкрита лекція на кафедрі журналістики та мовної комунікації як форма організації навчання в НУБіП України

19 листопада 2021, 19:22
НУБіП України

Відкриті заняття – це одна з форм роботи викладача, що є складником активізації його творчої та професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, підвищення відповідальності за результати навчання і виховання студентів.

18 листопада 2021 р. відбулась відкрита онлайн-лекція доктора філологічних наук, професора кафедри журналістики та мовної комунікації Семашко Т.Ф. Лекцію з навчальної дисципліни «Сучасна українська мова» на тему «Граматичний устрій мови» було прочитано студентам 1-го курсу ОС «Бакалавр» спеціальності «Філологія» гуманітарно-педагогічного факультету.

  

Навчальний матеріал лекції був підібраний відповідно до програми з дисципліни; структура заняття відповідала його меті: розширити та поглибити базові знання студентів із сучасної української мови; подати структуру сучасної української мови на теоретичних засадах функційно-категорійної граматики; глибше пізнати морфологічну будову української літературної мови; забезпечити належний рівень комунікативних якостей майбутніх філологів.

Упродовж заняття лектором були висвітлені питання щодо теоретичних засад граматики сучасної української літературної мови, предмет граматики, розділи граматики; питання морфології як учення про граматичні властивості слова та частини мови як основні морфологічні одиниці, принципи класифікації частин мови, ступені та різновиди взаємопереходу частин мови.

Виклад лекційного матеріалу супроводжувався плідною дискусією, в якій студенти висловлювали власні думки у контексті поставлених запитань і наводили приклади, що уможливило краще розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу.

   

Присутні на відкритій онлайн-лекції високо оцінили фаховий рівень лекторки та проведеного нею заняття – актуальність, сучасність і доступність змісту лекції, уміння зацікавити студентів та активізувати їх роботу; високий науковий рівень володіння матеріалом, різність методів його представлення, що підтверджують результати анкетування відкритого заняття та схвальні відгуки від студентів і колег – Вакулик Ірина (доцент кафедри журналістики та мовної комунікації): «Просто про складне. Супер! Студенти розумнички»; Білошицька Анна: «Тетяна Федорівна на лекції уміло використала усі можливості дистанційного навчання. Дуже сподобалась презентація»; Гарник Анна: «Лекція була змістовна та цікава. Дякуємо»; Дудик Дарія «Показово, що до лекції долучились викладачі різних кафедр – кафедри журналістики та мовної комунікації і кафедри романо-германських мов та перекладу».

Красовська Анастасія,
студентка 1 курсу спеціальності «Філологія»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook