День Гідності та Свободи: виховна година online зі студентами 7 групи 4 курсу факультету ветеринарної медицини

21 листопада 2021, 14:10

Напередодні куратор 7 групи 4 курсу доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого Ольга Тупицька провела виховну годину зі студентами групи.

З метою виховання у студентів патріотизму та гідності, формування розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцями, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвивати бажання стати гідними громадянами України Ольга Тупицька розповіла про День Гідності та Свободи - свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».


Другим питанням, яке було темою обговорення на виховній годині, були правила проживання студентів у гуртожитку та їхнє відвідування під час карантину. Ольга Тупицька відмітила, що в умовах пандемії необхідно дотримуватися впроваджених епідеміологічних правил для мешканців і відвідувачів приміщень. Усі, хто перебуває в гуртожитку, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході, що протидіє поширенню COVID-19.
У третьому питанні обговорювали підготовку студентів 7 групи до зимової сесії, аналізували успішність їхнього навчання та атестацію. Куратор дала практичні поради як готуватися до заліків і екзаменів, і успішно скласти їх.


Вона запропонувала декілька універсальних рецептів для успішнішої тактики виконання письмової підсумкової роботи:

  • Жорсткі рамки часу не повинні впливати на якість відповідей.
  • Почніть відповідати на ті питання, в знанні яких ви впевнені. Так ви звільнитеся від нервозності, й вся енергія буде спрямована на більш важкі питання.
  • Треба навчитися пропускати важкі або незрозумілі завдання: в тексті завжди знайдуться такі запитання, з якими ви обов'язково впораєтеся. (Повертайтеся до пропущених питань після того, як відповіли на легкі або прості питання).
  • Читайте завдання до кінця. Інакше можна зробити прикрі помилки в найлегших питаннях.
  • Думайте тільки про поточне завдання.
  • Багато завдань можна швидше вирішити, якщо не шукати відразу правильний варіант відповіді, а послідовно виключати ті, які явно не підходять.
  • Залиште час для перевірки своєї роботи, щоб встигнути пробігти очима і помітити явні помилки.

У будь-якому випадку, як би не пройшов процес підготовки до іспиту, важливий позитивний настрій. Адже будь-які вершини підкоряються.


Ольга Тупицька нагадала студентам про здійснення контролю за своєчасною оплатою за навчання згідно договорів (контрактів), укладених між університетом та фізичними особами.
Зустріч пройшла в теплій атмосфері. Студенти й куратор сподіваються якнайшвидше зустрітися в аудиторіях факультету ветеринарної медицини.

Ольга Тупицька,
доцент кафедри біохімії і фізіології
тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook