Профорієнтаційний захід для майбутніх студентів міжнародників «Хочеш стати дипломатом? Ми розкажемо про головне…»

22 листопада 2021 року

 19 листопада 2021 року викладачами кафедри філософії та міжнародної комунікації  гуманітарно педагогічного факультету НУБІП України Аліною Супрун, Олександром Харчуком та Андрієм Гольцовим в рамках тижня філософії   був проведений профорієнтаційна онлайн зустріч-дискусія «Хочеш стати дипломатом? Ми розкажемо про головне…».

  Учасниками діалогу були старшокласники першої в Україні дистанційної загальноосвітньої школи «Оптіма», яка є постійним партнером гуманітарно-педагогічного факультету. Викладачі привітали учасників і відразу ж запросили до розмови.

  Аліна Супрун, викладач дисципліни «Міжнародний протокол», розпочала діалог з характеристики тонкощів дипломатичної роботи. Вона розказала про тонкощі організації міжнародних зустрічей, різновидів прийомів, дрес кодів та особливостей церемоніалу. Олександр Харчук, викладач дисципліни  «Інформаційне та цивільное право», давав відповіді на питання з приводу особливостей міжнародного права та необхідності його вивчення майбутньому дипломатові. Цікавим було питання від старшокласників: «Чи можна вважати інформацію ціннішою грошей?» Андрій Гольцов, доктор політичних наук, висловив своє бачення відповіді на питання, зазначивши, що це дійсно у перспективі найцінніший актив, який можна використовувати щоб ввести ту чи іншу країну в зону міжнародного конфлікту. Також було зазначено, що у вирішенні таких складних ситуацій понад важливою є робота дипломата.

  Загалом зустріч пройшла у дружній атмосфері взаємної зацікавленості та живого діалогу. Школярі поділилися з викладачами своїми думками та майбутніми спільними перспективами. В ході бесіди були презентовані та обговорені також профорієнтаційні питання: можливості вступу та навчання в НУБіП України на гуманітарно-педагогічному факультеті, про затребуваність спеціальності «Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії», про її респектабельність та унікальність, можливість отримати подвійний диплом. Надана інформація викликала у студентів багато запитань, стало зрозуміло, що перспектива навчатися у одному з найкращих університетів України зацікавила багатьох. То ж чекаємо нових зустрічей з нашими майбутніми абітурієнтами.

Аліна Супрун

доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook