Виховні заходи по збереженню природних ресурсів та екосистем

24 листопада 2021, 15:56
Кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

Восени світова екологічна спільнота відзначає кілька важливих подій, присвячених збереженню нашої планети та турботі про довкілля. Студенти нашого університету також звертають особливу увагу на дбайливе ставлення до навколишнього середовища та збереження екосистем, адже відповідальне споживання зберігає природні ресурси.

 

 

Зокрема студенти гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності міжнародні відносини, студенти першого курсу МТФ та студенти факультету захисту рослин під керівництвом викладача Вознюк Т.М. та доцента Мудрої С.В. із зацікавленістю взяли участь у обговоренні цих важливих проблем, провели низку виховних занять та вікторин :World Paper Free Day, International Day of Energy Saving, Global Recycling Day, Do Something Nice Day, Енергозбереження-важливе вміння, Корисні відходи.

 

6 листопада Всесвітній день без паперу. Девіз цього свята - " Давайте навчимося раціонально використовувати папір!" Мета Всесвітнього дня без паперу-показати всьому світу, як технології можуть змінити ситуацію і як можна зберегти якомога більше природних ресурсів.

 

 В кафе, в офісі або вдома - скрізь нас оточують паперові речі. Це сумний факт, але за останні кілька десятиліть ми збільшили виробництво майже на 30%, не встигнувши відновити ліси, які вирубали для цього. А на звалищах паперові та картонні вироби становлять майже 40% всього сміття.

Звичайно, повністю відмовитися від паперових виробів людство не зможе, принаймні, в найближчому майбутньому. Та це й не потрібно. Досить перестати ставитися до нього як до витратного матеріалу.

 

 

 

 11 листопада щорічно відзначають Міжнародний день енергозбереження (International Day of Energy Saving).

Зі зростанням рівня життя і її наповненням гаджетами, електроприладами спостерігається зростання витрат електроенергії. Електроніка, представлена планшетами, ноутбуками, телефонами, смартчасамі, чайниками, опалювальними батареями, які працюють на ТЕНах, споживає мільйони кіловат щодня. Промислові потужності працюють на межі потужностей. Постійний процес споживання енергії у величезних кількостях призводить до зникнення природних ресурсів, забруднення навколишнього середовища.

Є ряд простих правил, які допомагають економити енергію і, відповідно, зберігати навколишнє середовище: вимикайте зайве світло; в електричних чайниках і пральних машинах вчасно прибирайте накип, а пилозбірник в пилососі звільняйте після кожного прибирання; не залишайте на ніч включеними зарядні пристрої та обігрівачі; замініть прості лампочки на енергозберігаючі люмінесцентні.

 

 

 

15 листопада відзначають Всесвітній день вторинної переробки (Global Recycling Day). Цей день ще називають-Всесвітнім днем рециклінгу. З'явилося це свято вперше в США в 1997 році з ініціативи Національної коаліції з переробки відходів. Згодом його стали відзначати в інших країнах, враховуючи важливість і глобальність питання вторинної переробки, а також питання боротьби із забрудненням навколишнього середовища.

Величезна кількість відходів, які здебільшого ніяк не переробляються, є наслідком надмірного споживання сучасного суспільства. Такий простий підхід до використання будь-яких речей (від пакетів і посуду до складних електронних пристроїв) веде нас до незворотних наслідків: зайвого витрачання природних ресурсів , забруднення грунтів і океанів (появи океанічних сміттєвих островів), знищення екосистем і т. п.

 

 

 

 

 

Тетяна Вознюк,

асистент кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook