Стажування в Туреччині

26 листопада 2021 року

     Туреччина! Така невідома, далека і водночас близька земля. Країна, яка ще 100 років назад була в руїнах та знаходилася на окраїні європейської цивілізації, сьогодні є взірцем того, як треба розбудовувати державу, приймати часом непопулярні рішення, але в кінцевому рішенні мати відмінний результат. Я давно марила побувати у цій державі, познайомитися з її людьми, культурою, побутом і саме головне – з туристичною галуззю. Останні два роки гуманітарно-педагогічним факультетом НУБіП України проведено роботу щодо отримання студентами факультету міжнародного досвіду стажування за кордоном.


      Цього року здійснилася і моя мрія! На початку квітня розпочалася моя перша в житті така тривала подорож, яка обіцяла бути не менш захоплюючою. І я не помилилася в своїх здогадках! В зв’язку з пандемією працювати ми почали лише в кінці червня і протягом двох місяців тривалого очікування і водночас вільного часу знайомилися з умовами та місцем майбутньої роботи, щодня відвідували тренінги, на яких нам розповідали всі деталі і таємниці нової сфери діяльності та просто насолоджувалися часом, проведеним разом з новими друзями.


     Паралельно з цим ми відвідали багато надзвичайно цікавих екскурсійних маршрутів, які допомогли нам краще познайомитися з природою, культурою та історією Туреччини. Серед відвідуваних мною місць: Памуккале – 8 неофіційне чудо світу, Зелений каньйон – найбільше водосховище країни, The Land of Legends – справжній турецький Діснейленд, Тази каньйон – найглибша ущелина Туреччини, Акваріум Анталії (найдовший в Європі) і це ще далеко не повний список! Таким чином, в нас була можливість безпосередньо випробувати на собі всі насолоди відпочинку.



     Робота виявилася не менш цікавою, але часом і напруженою. Особисто я потрапила працювати в аеропорт, де зустрічала туристів в красивій уніформі, яку нам видали, обов’язково з посмішкою – логотипом компанії TUI, і надавала їм актуальну інформацію про організаційні моменти їхнього відпочинку. Це було досить відповідально, адже від того як ми їх зустрінемо, залежала їхня подальша подорож країною. Туристів було дуже багато і за роботою час пролітав надзвичайно швидко, що ми й не помітили як сезон підійшов до завершення. Повертатися назад не хотілося, адже за цей період ми дуже здружилися, стали одною великою командою і відчували себе справжніми спеціалістами своєї справи!


     Хочу висловити подяку працівникам гуманітарно-педагогічного факультету, які були причетні до організації стажування, адже з їхньою допомогою і підтримкою ми почували себе набагато впевненіше. Я сподіваюся на те, що в подальшому ще неодноразово будуть втілені такі поїздки, щоб наші студенти також отримували таку змогу, як і я, щодо здобуття нових умінь та навичок у роботі із різними категоріями людей та обміну досвідом з іноземними спеціалістами.



     Я безмежно щаслива, що мені випала така можливість пройти стажування в Туреччині, адже це – неоціненний досвід і я задоволена його результатом! Ці півроку дійсно змінили моє життя! Я стала більш впевненішою в собі, набула неабияких комунікаційних навичок спілкування з представниками різних країн, навчилася вирішувати конфліктні ситуації та знаходити індивідуальний підхід до кожного туриста, а найголовніше – набула життєвої практики та знайшла нових друзів, з якими спілкуюся і зараз.


     Чи хочу я повернутися сюди наступного року? Однозначне, стовідсоткове так! Тому тим, хто ще сумнівається, але водночас хоче спробувати себе в туризмі і змінити своє життя, я раджу сміливо йти вперед до своїх цілей, не боятися нових змін та перешкод і з часом ви побачите результат своєї наполегливої праці, адже в житті немає нічого неможливого! Отже, мрійте, дійте та втілюйте в реальність ваші задуми!


До нових зустрічей в гостинній та сонячній Туреччині!

Софія Котенко,
студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна робота»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook