Онлайн-зустрічі із студентами 2 курсу спеціальності «Екологія» на тему Мальовничі куточки України, які варто відвідати

28 вересня 2021 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД

27 вересня в Україні відзначають День туризму, студенти 2 курсу 3 групи спеціальності «Екологія» розглянули мальовничі місця України, які варто відвідати.
Серед найбільш бажаніших місць України ми обрали ТОП-5, а саме:
1. БАКОТА

Географія: село Бакота Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.
Кажуть, хто не бачив Бакоти, той не був на Поділлі. Вона є частиною Національного природного парку “Подільські Товтри”, ще одне місце для любителів езотерики та старовини, яке, однак, ви не знайдете на карті. Окрім мальовничої природи, можна відвідати скелястий монастир, цілющі джерела “Жіночого”, “Чоловічого” та “Сімейного щастя”, побачити кам’яний відбиток стопи Будди.
2. ГРАНІТНИЙ КАНЬЙОН НА РІЧЦІ ГІРСЬКИЙ ТІКИЧ (БУЦЬКИЙ КАНЬЙОН)

Географія: село Буки на кордоні Черкаської та Вінницької областей.
Цей каньйон входить в сотню найкрасивіших місць України і знаходиться на другому місці рейтингу “Сім чудес Черкащини” – місце вподобали собі й скелелази, часто проводять тут тренування. Місцеві жителі радять відвідати це місце саме навесні, коли все зеленіє, розцвітає багато квітів, серед яких тюльпани та дикий часник, пасуться кози. Ще це місце називають “маленькою Швейцарією”. Скелі та пейзажі Буцького каньйону, водоспад “Вир”, “Український Стоунхендж”, Буцька ГЕС – те, що варто побачити на власні очі.
3. ДЖУРИНСЬКИЙ ВОДОСПАД

Географія: село Нирків Заліщицького району Тернопільської області.
Ще тільки добираючись до самого водоспаду, вас здивує червоний колір землі та такий же відтінок скель, а також побачите дві височезні вежі, єдині залишки величезного замку XVII століття. Сам водоспад вважається найвищим в Україні і вже точно не поступається іншим за своєю величністю та красою. Крім любителів природи, тут справу до душі знайдуть і екстремали, адже проводяться одноденні сплави по Дністру з села Устечко (Городенківський район Івано-Франківської області) до міста Заліщики на катамаранах.
4. ЗАЛІЩИКИ

Географія: місто Заліщики Тернопільської області.
Найбільш красиві краєвиди розташовані в периметрах самого міста, яке створює такий собі півострів. Курортного значення цьому містечку надає не тільки навколишня природа, а й середземноморський клімат, який створюється завдяки високим кручам, що оточують Заліщики, огинаючи півколом по периметру. Також, будучи у Заліщиках, можна відвідати місцевий дендропарк.
5. ЗАМОК ШЕНБОРН

Географія: між містами Мукачево та Свалява, в селищі Карпати.
Навіть залізнична станція тут схожа на мініатюрний замок, а у розкішному парку по-справжньому казково. Все починалося у 1840-му з дерев’яної хатинки, куди графи Шенборни навідувалися під час полювання. В 1890 році для Шенборнів звели мурований замок, за яким можна вивчати календар: 365 вікон, 52 кімнати, 12 входів.
Спочатку з-за крон дерев з’являється висока башта, прикрашена годинником та родинними гербами, далі перед вами відкривається доглянуте подвір’я з акуратно підстриженими зеленими насадженнями. Всередині можна помилуватися вітражами в каплиці, камінною залою, старими дерев’яними сходами, які охороняє геральдичний лев біля їх підніжжя. На стелі люстра: жіноча фігурка, зроблена з оленячих рогів, – красиво тут як зовні, так і всередині хоромів.

Підкреслено значення туризму і подорожей у житті людини, зокрема, коли людина стає туристом, вона починає пізнавати світ не з картинки телевізора, а через себе. Вона може спілкуватися з іншими народами, бачити їх культуру, пробувати їжу, слухати колоритні пісні і насолоджуватися пам’ятками. Це дозволяє легше зіставляти різні точки зору, ставати більш терпимою і доброзичливою. Подорожуючи людина поглинає культуру місцевості.


Дуридівка Мар’яна, студентка 2 курсу 3 групи
Анна Сальнікова, куратор 2 курсу 3 групи


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook