Організація культурно-просвітницької діяльності студентів

30 листопада 2021, 13:41
Кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

Культурно-просвітницька діяльність викладачів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей – це, перш за все, сталий, цілеспрямований процес створення інтерактивного соціокультурного середовища для саморозвитку та самовдосконалення особистості, яка усвідомлює сутність обраної професії невід’ємною складової універсального цивілізаційно-культурного простору. 

Пріоритетною діяльністю студентів у вищий педагогічній школі є не лише участь у науково-практичних конференціях (міжнародних, усеукраїнських, регіональних), а й залучення їх до культурно просвітницької діяльності. Культурно-просвітницька діяльність студентів ВНЗ має бути скерована на виконання завдань, затверджених Законом України «Про вищу освіту», Концепції національного виховання молоді, де визначені пріоритетні напрями розвитку культурної політики Української Держави. Відповідно до цих завдань організація культурно-просвітницької діяльності передбачає: виховання в студентської молоді поваги до обраної професії, безкомпромісність у принципових питаннях моралі й честі, розвиток творчої ініціативи, наукової думки.

Основоположною умовою успіху культурно-освітньої роботи вищого навчального закладу є розуміння того, що нинішні студенти – це освічені, всебічно розвинені люди, які завдяки новітнім інформаційним технологіям мають колосальний доступ до будь-якої інформації. Обов’язкова умова – ці заходи мають бути розраховані на зовнішню аудиторію, в нашому випадку це студентська аудиторія.

За напрямом культурно-просвітницької роботи зі студентами проводяться різноманітні заходи: вечори, зустрічі з цікавими людьми, виховні години («Вільні творять майбутнє!», «Тарас Шевченко - поет, митець, художник», «Рідний університет - історія, сьогодення, перспективи», «Українська національна ідея: витоки, теорії, концепції» вечори пам’яті («Страшні роки Голодоморів»), огляди, краєзнавчі вітальні, книжкові виставки, лекції, бесіди («Культура спілкування між юнаками та дівчатами», «Шкідливі звички і здоров’я») презентації книг тощо. Основними напрямами цих заходів є забезпечення толерантної поведінки студента у соціальному середовищі, дієвої пошани і любові до своєї родини, нації, держави, мови.

Викладачі кафедри:
Цимбал С., Яременко Н.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook