Збори студентів Пс-20002б до Міжнародного дня прав людини

10 грудня 2021 року

    Міжнародний день прав людини відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Офіційно заснований у грудні 1950 р.
   Під час бесіди зі студентами було зазначено, що правами є комплекс свобод і юридичних можливостей людини, які обумовлюються існуванням її в суспільстві. Право надає окремій людині певну свободу і допомагає узгодити її зі свободою інших членів суспільства, дотримуючись принципу рівності.
   Важливими міжнародними документами, покликаними гарантувати захист прав людини, є Загальна декларація прав людини та Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод.
   Також під час зустрічі зі студентами групи Пс-20002б було обговорено ряд важливих питань:
   - перелік прав і свобод людини і громадянина в Україні, закріплений у відповідних статтях Конституції України;
   - етичні принципи в роботі психолога, представлені в Етичному кодексі психолога (прийнятому на I Установчому з’їзді Товариства психологів України 18.12.1990 р.).

   Наставник групи Олійник О.О. акцентувала увагу студентів на важливості володіння цими знаннями і використанні їх у повсякденному житті та у професійній діяльності психолога. Зокрема розуміння власних особистих меж й особистих меж іншої людини та повага до них ‒ це не лише показник зрілості особистості, але й показник професійної компетентності психолога.


Доцент кафедри психології
Олійник О.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook