Кафедра вищої та прикладної математики та Мала академія наук: співпраця триває

3 грудня 2021 року
НУБіП України

     

           Хоча рік математичної освіти в Україні добігає свого завершення, проте рівень напруженості в різних математичних конкурсах, баталіях та інших заходах, пов’язаних з вивченням та популяризацією математики залишається досить високим. Кафедра вищої та прикладної математики активно долучається до цих заходів, зокрема, стала співорганізатором відкриття Академії прикладної математики “Сфери застосування прикладної математики” разом із Київським обласним комунальним позашкільним навальним закладом “Мала академія наук учнівської молоді”.

           Перше заняття новоствореної Академії прикладної математики відбулося 29 листопада 2021р. на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та було присвячено застосуванню математики в енергетиці та енергозбереженні. У заході взяли участь учні середніх навчальних закладів Київської області, які активно приймають участь у роботі Малої академії наук, вчителі, науково – педагогічні працівники НУБіП України.

               

                Привітала учасників заходу заступник директора Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу “Мала академія наук учнівської молоді” Ольга Терехова та зазначила, що Академія прикладної математики – відкритий віртуальний академічний простір для педагогів та установ – членів МАН, який реалізується в рамках обласного науково – освітнього проєкту “Математика. Мислення. Майбутнє.” у співпраці з кафедрою вищої та прикладної математики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

          

               З вітальним словом до учасників заходу також звернувся директор інституту Віктор Каплун та наголосив на важливості та значенні математики та математичного апарату для вивчення інженерних дисциплін та проведення наукових досліджень в галузі енергозбереження та енергоефективності.

 

             Модератором заходу виступила методист КОКПНЗ, координатор відділення математики Валентина Цибко

            

                   Учасників заходу надзвичайно зацікавила грунтовна доповідь к. ф.-м. н., старшого викладача кафедри фізики, Віталія Чорнія, про електричні явища в природі та побуті з погляду математики.

           

                 Про те як берегти тепло і використовувати при цьому математичний апарат доповіла к. т. н., доцент кафедри теплоенергетики Олена Шеліманова. В безпосередній формі, застосовувати поетичне слово, доповідачі донесли учням складні фізичні закони і явища та математичні методи, які застосовуються при цьому.

           

           Учасникам заходу була цікавою саме думка практиків, як ефективно вибудовувати математичні методи в прикладних дослідженнях та вдало використовувати математичний апарат.

           

             Окрім, учнів – учасників Малої академії наук, до заходу долучилися і учні старших класів Ірпінського академічного ліцею НУБіП та Фастівського ліцею – інтернату, з якими кафедра вищої та прикладної математики тривалий час плідно співпрацюють.

             Надалі організаторами планується низка таких заходів вже з колегами інших ННІ та факультетів НУБіП України, де застосовуються прикладні аспекти математики.

                                                    Ніна Батечко завідувач кафедри вищої та прикладної математики

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook