Вдалий старт

12 грудня 2021 року

 

8 грудня 2021р. розпочала свою діяльність он-лайншкола майбутнього енергетика, започаткована кафедрою теплоенергетики у співдружності з кафедрами вищої та прикладної математики і фізики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

 

Відрадно, що першими слухачами стали учні 10-11 класів Апостолівського районного ліцею-інтернату Дніпропетровської області, з яким кафедра теплоенергетики співпрацює вже близько 8 років. Учні ліцею завжди беруть активну участь в олімпіадах з фізики та математики, що проводяться в НУБіП. У 2021 році це дало їм змогу отримати додаткові бали та вступити на бюджетні місця для навчання в нашому ННІ.
 
Відкрив засідання директор ННІ ЕАіЕ професор Віктор Каплун. Він присвятив свій виступ питанням підготовки молодих спеціалістів з енергетики, говорив про умови вступу та навчання в НУБіП. Учні зацікавлено слухали, задавали Віктору Володимировичу багато питань, на які він детально та обґрунтовано відповідав.
 
 
 
 
Оскільки тема зустрічі була «Математика в енергетиці та енергозбереженні», професор Ніна Батечко, завідувачка кафедри вищої та прикладної математики, у своїй доповіді презентувала математичний апарат, який використовують в енергетиці. Також Ніна Григорівна дала учням корисні поради щодо підготовки до складання ЗНО з математики.
 
 
 
Віталій Чорній, доцент кафедри фізики, розповів про відомі закони фізики, але на більш глибокому рівні, та про застосування сучасних математичних знань для пояснення фізичних явищ.
 
 
Доцент кафедри теплоенергетики Олена Шеліманова зацікавила здобувачів освіти сучасними методами дослідження енерговитрат у будинках, новітніми технологіями енергозбереження, для запровадження яких теж потрібні знання математики. Її уважно слухали учні, і серед них - потенційний вступник на спеціальність 144 - Теплоенергетика Микола Литовкин.
 
 
 
Загалом зустріч була надзвичайно цікавою та змістовною. Учні ліцею АРЛІ вже працюють над домашнім завданням від Ніни Батечко – підготувати конкретні запитання щодо ускладнень у розв’язанні завдань з математики ЗНО-2022. А дружній колектив викладачів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження готується до нових зустрічей, зокрема - зі школярами Київської області.
 
 
 
Олена Шеліманова,
доцент кафедри теплоенергетики
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook