Звітування НДІ технологій та якості продукції тваринництва про науково-дослідну роботу у 2021 році

13 грудня 2021, 21:34

    10 грудня 2021 року згідно наказу ректора від 27.10.2021 р. №1158 в НДІ технологій та якості продукції тваринництва відбулося онлайн-засідання, з метою підведення підсумків про результати наукової та інноваційної діяльності за результатами 2021 року.

    За розпорядженням директора НДІ технологій та якості продукції тваринництва, голови комісії І.П. Чумаченка, до складу комісії увійшли: доц. Голубєва Т.А. – секретар, члени комісії: проф. Прокопенко Н.П, проф. Лихач В.Я., проф. Сичов М.Ю., проф. Рубан С.Ю., доц. Рудик-Леуська Н.Я., проф. Угнівенко А.М., проф. Бех В.В., акад. Сахацький М.І., представник з науково-дослідної частини Синельник Т.Б.

      Особливу увагу комісії було приділено результатам виконання держбюджетних науково-дослідних робіт, результати яких доповідали наукові керівники та відповідальні виконавці: проф. Сичов М.Ю., № 110/9-пр-2019 «Наукове обґрунтування параметрів застосування фітобіотиків та їх аналогів у годівлі сільськогосподарських тварин»; доц. Носевич Д.К. № 110/4-пр-2021 «Обґрунтування системи виробництва та моніторингу безпечної продукції тваринництва»; доц. Коваленко В.О. № БФ/37-2021 «Використання сучасних біологічно-активних препаратів в аквакультурі»; проф. Євтушенко М.Ю. 110/19-пр-2020 «Встановити особливості фізіологічного статусу риб у різні періоди річного циклу за умов глобального потепління та впливу антропогенних чинників»; проф. Дерев’янко Л.П. № 110/18-пр-2020 «Наукові основи створення комплексу технологій здорових, оздоровчих та функціональних продуктів з використанням лікарських рослин та нетрадиційної сировини» та проф. Баль-Прилипко Л.В. № 110/2-нтр-2021 «Наукові основи створення комплексу технологій харчових продуктів спеціального призначення».

     Доповіді учасників засідання викликали значний інтерес у науковців під час обговорення результатів НДР: було задано близько 40 питань.

    Голова комісії Чумаченко І.П. відмітив високий науковий рівень отриманих результатів виконання НДР за 2021 рік, наголосив на позитивну динаміку по залученні до роботи студентів та аспірантів факультету, але при цьому звернув увагу, що потрібно посилити співпрацю з науковцями інших установ, збільшити кількість публікацій у міжнародних та українських наукових виданнях, у тому числі, які індексуються у базах даних Scopus та Web of Science Core Collection та про перспективи застосування результатів наукових досліджень у практиці тваринницьких та інших галузей.

    Комісія одноголосно затвердила звіти керівників 6 держбюджетних НДР (5 проміжних і 1 заключного) і рекомендувала їх до затвердження на науковій раді НДІ технологій та якості продукції тваринництва

Іван Чумаченко,
директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва
Тетяна Голубєва,
секретар НДІ технологій та якості продукції тваринництва


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook