Захист магістрів кафедри геодезії та картографії

13 грудня 2021 року

    З 7 по 11 грудня студентами кафедри геодезії та картографії були представлені результати наполегливої праці усього періоду навчання – магістерські кваліфікаційні роботи.

    У цей період відбувався публічний захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів кафедри геодезії та картографії.
    Екзаменаційна комісія у складі докторів наук, професорів: голови Талавирі Миколи Петровича та членів комісії Євсюкова Тараса Олексійовича, Ковальчука Івана Платоновича і Дорош Ольги Степанівни заслухала доповіді за результатами виконання магістерських кваліфікаційних робіт магістрантами кафедри Яніною Степчук, Дмитром Васильєвим, Владиславом Ковалем та Анастасією Садловською.

    Цього разу магістерські роботи відрізнялись не лише елементами наукової новизни, а й практичним спрямуванням, чим викликали жваву дискусію та цікаві запитання членів екзаменаційної комісії, на які студенти давали аргументовані, змістовні відповіді.

  

    У своїх наукових доповідях студенти висвітлювали актуальні питання картографування показників стану і використання земельних ресурсів Херсонської області, методичні засади інвентаризації земель природно-заповідного фонду, топографо-геодезичне забезпечення робіт з відведення земельних ділянок для будівництва та експлуатації об'єктів енергогенеруючих підприємств та важливі питання економіко-картографічних досліджень використання лісових землекористувань в Україні в умовах децентралізаційних змін.

    Комісія дійшла висновку, що магістерські роботи студентів денної та заочної форм навчання виконані на високому науковому та методичному рівні, а студенти продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки, тому оцінили магістерські кваліфікаційні роботи на «відмінно» і «добре» та навіть рекомендувала одну з студенток – Степчук Яніну до вступу в аспірантуру для здобуття наукового ступеню доктора філософії.

    Випускники висловили вдячність викладачам за професійне ставлення до навчання студентів та поділились враженнями після проведеного захисту.
    Анастасія Садловська згадала переживання, якими супроводжувалось магістерське дослідження та знервованість перед публічним захистом. «Мій шлях до цього дня був довгим та не завжди легким, - згадує студентка. - Проте роки в університеті були найкращими. Над своєю роботою я працювала на кафедрі геодезії та картографії, разом із професором Ковальчуком Іваном Платоновичем. На протязі всього часу він мені допомагав, вказував на мої помилки, дещо підправляв та підказував як краще, а на захисті підтримував мене. І ось настав довгоочікуваний день, відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт. Звісно було багато переживань, але я захистилася на оцінку "відмінно"!»

    Владислав Коваль стверджує, що написання магістерської кваліфікаційної роботи було для нього не легким завданням, бо потребувало кропіткої праці, але під керівництвом доцента Опенька Івана Анатолійовича він гідно справився з цим завданням. «Я не пожалкував, що обрав саме цю професію і дякую всьому викладацькому складу кафедри геодезії та картографії за настанови та підтримку».

    Викладацький склад кафедри пишається студентами, яким присвоєна кваліфікація «магістр» та сподівається, що набуті знання стануть у нагоді випускникам при роботі за фахом на підприємствах та державних установах.

    Бажаємо натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, нових досягнень та подальших звершень!

Степчук Яніна
лаборантка кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook