Студенти групи ПО-19001б взяли участь у тематичному заході щодо вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2021, 14:32

До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня, студенти 3 курсу спеціальності "Професійна освіта" гуманітарно-педагогічного факультету, групи ПО-19001б взяли участь у тематичному інформаційному заході що відбувся в рамках виховної кураторської години у форматі онлайн.

Указом Президента України №945/2006 установлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня. Саме в цей день 35 років тому завершилось будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, аварія якого у 1986-му спричинила масштабну екологічну катастрофу.

В ході зустрічі було згадано умови виникнення та наслідки цієї жахливої трегедії, життя людей після таких подій.
Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Внаслідок катастрофи прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн – це діти.

 

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості. Тож у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь.

Дмитро Чорноморденко,
старший викладач кафедри філософії та міжнародної комунікації,
куратор групи ПО-19001б

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook