Розпочали роботу навчально-консультаційні курси "Фізіологія рослин"

13 грудня 2021, 12:00
Кафедра фізіології, біохімії рослин та біоенергетики

На кафедрі розпочали роботу Навчально-консультаційні курси "Фізіологія рослин", які створені за Наказом НУБіП України № 205 від «28» лютого 2020 р. на базі навчально-наукової лабораторії «Біохімії та фітобіотехнології». Лектором виступила доцент кафедри, к.б.н. Т.А. Ткаченко, яка успішно займається науковою роботою в УЛЯБП АПК НУБіП України та поділилася своїм професійним досвідом і навичками у галузі біотехнологій. На курсах було розглянуто питання щодо основних аспектів функціонування рослинного організму, а саме: основні класи біомолекул (вуглеводів, білків, жирів і нуклеїнових кислот), які беруть участь у метаболізмі; особливості пластичних і енергетичних властивостей вуглеводів, ліпідів і білків; роль вітамінів та мінеральних елементів у процесах обміну речовин; каталітична роль ензимів; поняття фітогормонів як регуляторів росту і розвитку. Розглянуті питання дали можливість слухачам узагальнити отримані знання з фізіології і біохімії рослин та суміжних дисциплін.

 

             Загалом у Навчально-консультаційних курсах«Фізіологія рослин» взяло участь близько 40 студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а також викладачі кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики. Курси проходили у творчій обстановці – студенти задавали змістовні запитання, що супроводжувались цікавими дискусіями, що є свідченням зацікавленості слухачів у представленому матеріалі з метою підвищення як теоретичного, так і практичного рівня знань.

Отримані нові знання дозволять студентам успішно підготуватися до екзаменаційної сесії та підвищити свої професійні навички!

 

 

 

 Доцент кафедри

Н.Г. Нестерова

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook