Студентський освітній фаховий акселератор «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу» стартував!

22 грудня 2021 року
     Концепція «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року передбачає істотну трансформацію підходів до розвитку енергетики в контексті її екологізації та декарбонізації. Основні її положення містять реалізацію стратегічних складових: формування ринку енергоефективності, широке розгортання відновлюваних джерел енергії, впровадження «розумних» мереж та комунікацій, зростання частки біоенергетики.

     З метою сприяння досягнення програмних результатів навчання, набуття фахових практикоорієнтованих компетентностей у відповідності до освітніх стандартів спеціальностей 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», 144 «Теплоенергетика», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та посилення профорієнтаційної роботи в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України відбувся перший вебінар студентського освітнього акселератора «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу». Серія таких заходів передбачає розгляд актуальних тем сфери енергетики і автоматики із залученням провідних менторів підприємств-партнерів та роботодавців у форматі навчальних тренінгів.

    Першим спікером акселератора стала Ольга Буславець, український політик, заслужений енергетик України, кандидат технічних наук, в.о. міністра енергетики України (2020 р.).

     Перед початком вебінару пані Ольга відвідала навчальні аудиторії та познайомилась з сучасною лабораторною базою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 

     Долучився до заходу і відкрив вітальним словом ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Станіслав Ніколаєнко. Станіслав Миколайович був учасником вебінару і брав активну участь у дискусії.

     Також важливим було включення Олега Самчука, голови правління ПАТ «Черкасиобленерго», голови Ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Олег Григорович свого часу підтримав ідею проведення акселератора і запропонував включення декілька проблемних питань до тематичного плану.

     А далі майже впродовж години тривав цікавий виступ Ольги Буславець, з системним аналізом стану енергетики країни: проблеми теплової генерації, інтегрування відновлюваних джерел енергії, стан регіональних електромереж, перспективи розвитку атомної енергетики в Україні, сучасні тренди використання накопичувачів енергії, стан розвитку водневих технологій і багато іншого.

 

     Після виступу спікера відбулась жвава дискусія.

   Учасники дійшли згоди, що трансформації паливно-енергетичного комплексу країни стануть одночасно значним викликом щодо реалізації нових можливостей розвитку енергетичного сектора загалом та кадрового забезпечення зокрема.

     Дякуємо Ользі Буславець за непереборне бажання ділитися своїм досвідом з молодими людьми, які прагнуть у найближчому майбутньому творити новітню історію енергетики країни.

    До нової зустрічі, шановні студенти – учасники акселератора!
    Наступна зустріч відбудеться у лютому 2022 року.


Лілія Мартинюк,
заступник директора, координатор з виховної роботи
та організації дозвілля студентів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook