Зустріч членів студентського наукового гуртка із заступником Міністра молоді та спорту України Мариною Попатенко

14 вересня 2021 року

 

 

 
За сприяння директора ННІ неперервної освіти і туризму Олени Ковальової студенти 1 та 2 курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» та магістри за спеціальністю "Менеджмент" ОПП  "Управління інноваційною діяльністю"  разом із заступником директора д.н.д.у. Володимиром Олійником та в.о. завідувача випускової кафедри д.н.д.у. Сергієм Приліпком мали можливість зустрітися та поспілкуватися із заступником Міністра молоді та спорту України Мариною Попатенко. Під час свого виступу вона зосередила увагу членів наукового студентського гуртка на основних засадах реалізації Національної молодіжної стратегії до 2030 року, яка затверджена Указом Президента України від 12.03.2021 р. № 94/2021, та інших напрямах молодіжної політики – працевлаштуванні молоді, волонтерській діяльності, громадянській освіті, регіональній молодіжній політиці та міжнародному молодіжному співробітництві.
 
 
Відповідно до основних засад Національної молодіжної стратегії до 2030 року успішна самореалізація та розвиток молоді в Україні залежать від узгодженості дій багатьох заінтересованих сторін: органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, бізнесу, родини тощо. Метою Стратегії є створення можливостей для молоді, яка проживає в Україні, бути конкурентоспроможною, брати участь у житті суспільства, свідомо робити свій внесок у подальший його розвиток, а її пріоритетами – безпека, здоров'я, спроможність та інтегрованість.
 
 

 

У працевлаштуванні молоді допомагають молодіжні центри праці. Головною їх метою діяльності є забезпечення зайнятості молоді у вільний від навчання час, сприяння розвитку молодіжних ініціатив у трудовій сфері, перепідготовка та підвищення кваліфікації за різними програмами. Волонтерська діяльність молодих людей полягає у добровільній та соціально спрямованій діяльності, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги. Вона ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості. Міністерство молоді та спорту України постійно сприяє співпраці українських молодіжних громадських організацій з молодіжними громадськими організаціями іноземних держав, які реалізують різні проекти з іноземними партнерами.
 
 
Марина Попатенко зосередила увагу студентів на змісті окремих нормативно-правових актів з питань формування та реалізації молодіжної політики, а також порадила постійно відслідковувати інформаційні ресурси з корисною інформацією для молоді:
 
Сайт Міністерства молоді та спорту України
Фейсбук сторінка Міністерства
Фейсбук сторінка департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту
Асоціація Молодіжних працівників України
Всеукраїнський молодіжний центр
Волонтерська платформа
Національний конкурс «Молодіжна столиця України»
Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді»
Інформація щодо ініціативи «Індекс Благополуччя Молоді»
Інформація щодо Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України
Посібник «Молодіжна політика в Україні: політика, практика, аналітика»
 
 
Під час проведення зустрічі із заступником Міністра молоді та спорту України Марині Попатенко студенти мали можливість задавати питання, активно обговорювати основні напрями державної політики, краще зрозуміли основні механізми та інструменти їх реалізації на з практичної точки зору. Щиро дякуємо ННІ неперервної освіти і туризму, випусковій кафедрі публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності за організацію та проведення заходів з посадовими особами центральних органів державної влади, які є не тільки корисними, а й мотивують студентів більш активно брати участь у процесах державотворення та ефективного менеджменту.
 
 
Вікторія Грицай,
студентка 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook