Профорієнтаційна робота на кафедрі терапії і клінічної діагностики триває

18 січня 2022 року
Вибір професії – один з головних життєвих орієнтирів, який  впливає  як на формування самої особистості, так і є важливим для суспільства загалом. Тому, важливе значення має інформування учнів випускних класів щодо особливостей різних спеціальностей, що дасть їм змогу визначитися із орієнтиром на майбутню професію.
Головним завданням профорієнтаційної роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку та успішного вибору професійного шляху від фахівців.
18 січня 2022 року доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Немова Т.В. та старший викладач Палюх Т.А. провели профорієнтаційну роботу серед учнів 10 та 11 класів Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» Фастівського району Київської області щодо вступу на факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.
У ході розмови майбутні абітурієнти отримали вичерпну інформацію про факультет ветеринарної медицини, а також про Національний університет біоресурсів і природокористування України загалом та переваги навчання у ньому; структуру університету, особливості навчального процесу при підготовці фахівців ветеринарної медицини,  матеріально-технічну базу університету та факультету ветеринарної медицини, участь молоді у спортивному та культурно-масовому житті університету та факультету, студентському самоврядуванні, про умови життя та відпочинку студентів.
Було наголошено на правилах вступу на 2022-2023 н.р., важливість участі в олімпіаді для вступу на навчання та підготовчих курсах до складання ЗНО.
Учнів було проінформовано про те, що студенти факультету мають можливість отримати подвійний диплом за міжнародними магістерськими програмами та проходити виробниче стажування у країнах Європи (у фермерських господарствах Німеччини, Данії, Австрії, Франції, Норвегії, Швейцарії, Нідерландах, Фінляндії та США).
Наголошувалось на тому, що галузь знань «Ветеринарна медицина» має дві спеціальності: 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Також розповіли про підготовку лікарів ветеринарної медицини за спеціалізацією «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України». 
Повідомили учням про можливість отримання інформації про факультет через соціальні мережі Facebook та Instagram.  Зазначили наявність власного YouTube каналу де майбутні абітурієнти мають можливість ознайомитися з факультетом ветеринарної медицини та університетом, його структурою, навчальним процесом, практичною підготовкою та можливостями провести гарні і незабутні роки на найкращому факультеті ветеринарної медицини України.
Учням була роздана інформація про перелік напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у НУБіП України, буклети про факультет ветеринарної медицини, дані відповіді на питання, які цікавили слухачів. 
Основні питання, які виникли в учнів, стосувалися майбутнього працевлаштування, з яких предметів необхідно скласти ЗНО, який прохідний бал, кількість бюджетних місць, культурно-спортивні та освітні заходи, що проводяться на факультеті та в університеті. 
Викладачі запросили присутніх відвідати факультет ветеринарної медицини та більш детально ознайомитись із можливостями навчання за спеціальністю ветеринарна медицина. 
Окремі учні уже висловили своє бажання навчатися в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
Висловлюємо вдячність директору ліцею Ліщук Ірині Олегівні  та заступнику директора Степенко Інні Шамілівні за допомогу в організації проведення профорієнтаційної роботи та співпрацю.
 
Старший викладач кафедри терапії 
і клінічної діагностики Тетяна Палюх 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики 
Тетяна Немова
 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook