Організаційна година до Дня Соборності України

28 січня 2022, 16:58
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД
«Однині воєдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина, і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна республіка».
 
Із Універсалу Директорії УНР.
22 січня 1919 р.
 

Щороку 22 січня українці відзначають велике державне свято – День Соборності України. Саме цього дня 103 роки тому, в 1919 році, на Софійській площі у Києві, відбулася ключова для сучасної України подія, на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки  та Західно-Української Народної Республіки. Це одна з найбільш значущих дат для держави, яку українці офіційно святкують з 1999 року. 

Через 70 років, в 1990-му, мільйони українців, взявшись за руки, вперше створили живий ланцюг від сходу до заходу країни. Це стало символом єдності України, а традиція ця триває з року в рік.

 

 Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це суспільна потреба берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності. Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.
Віримо, що територіальна цілісність України, окроплена кров`ю мільйонів незламних бійців, навіки залишатиметься непорушною. Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови вільної, єдиної демократичної України.
 
Наставник студентів 3 к 1 гр ОС Екологія ,
Кудрявицька А.М.
Студенти Пилипко А., Реус І., Ставецький Н.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook