В.о. завідувача кафедри теплоенергетики Євген Антипов взяв участь в обговоренні ІІ фази проведення проекту E-ETAP в Україні

20 серпня 2021 року
Літо - період відпусток але це не стало на заваді для зустрічі в.о. завідувача кафедри теплоенергетики НУБіП України Євгена Антипова з координатором проєкту Е-ЕТАР в Україні. Навчальний проект з енергетичної ефективності та енергетичного аудиту в Україні Е-ЕТАР є результатом прийняття Законів України «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності» та проводиться в рамах проекту технічної підтримки Фонду енергоефективності в Україні, яка надається польським урядом задля покращення енергетичної ефективності в Україні. Проект „E-ETAP” реалізовується у співпраці з Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) i був схвалений Міністерством регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства України (МІНРЕГІОН) на початку 2019 року.
Метою проекту E-ETAP є підвищення професійної кваліфікації енергетичних аудиторів в Україні в сфері енергоаудиту багатоквартирних будинків, що дозволить:
• проводити енергетичні аудити та техніко-економічні оцінки інвестицій в термомодернізацію будівель (енергетичний аудит з повним обсягом термомодернізації);
• видавати енергетичні сертифікати будинків відповідно до чинного законодавства України;
• підтримувати ОСББ під час приготування та складання необхідних документів до Фонду енергоефективності України.
Реалізація проекту запланована у дві Фази навчання:
Після закінчення навчального курсу в Польщі аудитори здобули теоретичні та практичні знання, доповнені польським та європейським досвідом у галузі термомодернізації будівель, не тільки для того щоб виконувати енергетичні аудити високої якості відповідно до вимог законодавства України та технічних стандартів але також і для проведення навчальних курсів для енергоаудиторів в Україні в рамах другої фази проекту E-ETAP. Учасником першої Фази був і наш колега - в.о. завідувача кафедри теплоенергетики НУБіП України, доцент Євген Антипов. Отриманий ним досвід став важливим і цікавим не тільки в освітній сфері. Враховуючи наявний педагогічний стаж та професійні якості Є. Антипову було запропоновано стати тренером другої Фази проекту в Україні! Сподіваємось, спільна робота польських та українських фахівців у галузі енергоефективності та енергозбереження сприятимуть успішній реалізації проекту, кінцевою метою якого є вирішення питань підвищення енергетичної ефективності у житлово-комунальному секторі країни.
 
Колектив кафедри
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook