НАВЧАННЯ ПЕРЕД СТАРТОМ НАВЧАЛЬНОГО СЕМЕСТРУ

3 лютого 2022, 21:54

 Співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики взяли участь у семінар-навчанні для керівників структурних підрозділів, членів вченої ради, завідувачів кафедрами, провідних вчених, який проходив у дистанційному форматі 1-2 лютого 2022 р. та зібрав більше 900 учасників.

На семінарі розглядалися актуальні питання забезпечення якості навчального процесу та  сучасних трендів в освітній діяльності.
Зокрема, одним із перших розглянули питання акредитації освітніх програм у аспекті забезпечення якості освіти, яку представила заступник голови Національного агентства з питань забезпечення якості освіти Олена Єременко; вимоги, досвід та рекомендації для проведення акредитації освітніх програм представила начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх.
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук ознайомив колектив з особливостями фінансування НУБіП в 2022 році.  
Ознайомились на семінарі з показниками цитованості наукових праць науково-педагогічних працівників університету, їхньому впливі на рейтинги НУБІП в міжнародних рейтингах, які оприлюднив  начальник наукової частини Володимир Отченашко.
А також розглянули  питання набору абітурієнтів 2022 р. та основних принципах організації вступної кампанії 2022 року, які представив  відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський.
Важливе значення у наданні якісних освітніх послуг має здоров’я  НПП колективу, тому  декан факультету ветеринарної медицини, академік Микола Цвіліховський  представив доповідь на тему «Забезпечення здоров’я учасників освітнього процесу в умовах пандемії».
Окремо зупинились на питанні академічної доброчесності, ознайомленні з сучасними засобами перевірки текстів наукових, навчальних робіт на плагіат, які представила директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак.
Другий день семінару  був присвячений інструментам та сервісам дистанційного навчання, без яких неможливе проведення навчального процесу в умовах пандемії. Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова детально представила  інформацію про сучасний електронний освітній простір сучасного університету та можливості корпоративного акаунту Google.
Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун поінформував учасників семінару про можливості системи моніторингу "Електронний журнал" для контролю за відвідуванням навчальних занять студентами в університеті.
На особливостях використання програмного забезпечення Google Meet у навчальному процесі  зупинився начальник інформаційно-обчислювального центру Віктор Теплюк. А заступник декана факультету інформаційних технологій Андрій Блозва висвітлив  особливості застосування платформи Cisco Webex для організації освітнього процессу. 
Основні вимоги та поради для успішного проходження атестації ЕНК поінформувала присутніх начальник відділу електронних навчальних ресурсів Центру дистанційних технологій навчання Ірина Хлястікова.
Завідувач відділу потокового відео Центру дистанційних технологій навчання Андрія Петлицького продемонстрував можливості програмного забезпечення Open Broadcaster Software, Adobe Premiere Pro та надав рекомендації щодо вибору обладнання для організації відеозйомок навчальних матеріалів.
Окрім того, головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю Управління державної служби якості освіти у м. Києві Владислав Белан  представив технологій дистанційного навчання у європейських університетах в умовах пандемії.
На завершення,  доцент  кафедри психології Людмила  Омельченко зупинилась на профілактиці синдрому професійного (емоційного) вигорання НПП в умовах пандемії.  
Таким чином,  за два дні семінару охоплено було важливі для забезпечення освітньої діяльності питання. Співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики отримали багато корисної інформації та вдячні організаторам за надану можливість.
 
 
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook