Початок весняного семестру 2021-2022

8 лютого 2022, 17:05

   Ось і розпочався весняний семестр 2021-2022. Сьогодні 7.02.2022 року були проведені заняття на економічному факультеті зі студентами спеціальностей ОіО та ПТБД 2 курсу денної форми навчання із дисципліни Економікс:макроекономіка. Дана дисципліна є складовою частиною економічної теорії та однією із нормативних дисциплін навчального плану.

   Були проведені лекції і практичні заняття на тему “Макроекономіка як наука”. Зі студентами були розглянуті основні питання лекції, а також було згадано матеріали, які вивчалися на першому курсі із дисципліни “Політична економія”.

   Студентам була донесена інформація, про те, що дана дисципліна оперує найважливішими індикаторами економічного розвитку країни, як зростання так і падіння обсягів національного виробництва, рівень безробіття і темпи інфляції, стану державного бюджету і платіжного балансу, курсу національної валюти, державного боргу тощо. Також було пояснена роль макроекономіки як науки у ринковому механізмі регулюванні економічних процесів. А також про можливості суспільства в особі держави впливати на економічний розвиток країни. Володіння макроекономічними знаннями дасть змогу суб’єктам ринкової економіки кваліфіковано оцінити зміни в економічний кон’юнктурі та економічній політиці держави, приймати раціонально рішення у своїй економічній діяльності.
    Студенти із цікавістю слухали та занотовували матеріал. Під час лекцій і практичних занять виникали дискусії, було задано ряд питань щодо розглянутої теми як студентам так і викладачу.
   Лекція була цікавою та інформаційно насиченою.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook