Відкрита лекція «Modeling Water Quality Along The Land-To-Ocean Continuum» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 101 «Екологія»

8 лютого 2022, 18:21

 В рамках співпраці між Університетом Вагенінген (Нідерланди) та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, з метою обміну науковою інформацією та отримання досвіду від провідного університету у сфері наук про довкілля, 8 лютого 2022 року професором Університету Вагенінген Мариною Строкаль була проведена відкрита лекція на тему «Modeling Water Quality Along The Land-To-Ocean Continuum» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 101 «Екологія».

Відвідали лекцію 44 учасника, представниками яких були здобувачі наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 1010 Екологія, студенти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр», а також провідні професори та доценти, які здійснюють підготовку студентів зі спеціальності «Екологія» (рис. 1).

Рис. 1. Кількість учасників заходу

Лекція була присвячена актуальним питання забруднення водних ресурсів та шляхів їх вирішення. Професор Марина Строкаль намагалася донести аудиторії основні аспекти проблем водних ресурсів, яка нині існує у світі, також продемонструвати шляхи їх вирішення. Зокрема, на прикладах розробок їхнього університету, лектор продемонструвала, яким чином ми можемо використати процеси моделювання якості довкілля щоб продемонструвати вплив теперішніх антропогенних чинників на якість водних ресурсів у динаміці та в роках.

 

Лекція також була присвячена шляхам надходження забруднюючих речовин у системі «ґрунти-річки-моря». Були розкриті питання багатоваріантних підходів для вирішення проблем забруднення водного середовища за рахунок діяльності людини, сільського господарства та урбанізації.

 

Лектор продемонструвала зокрема яким чином сільське господарство та урбанізація може впливати на надходження до річок мікропластику, макропластику, відходів тваринництва та патогенних речовин. Не менш важливим для наших здобувачів освіти та фахівців було те, що в лекції були розкриті принципи розробки план-проспектів для покращення якості водних ресурсів та в цілому екологічної ситуації як у Світі, так і на локальних територіях.

 

 

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології агросфери та

екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook