Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК організовано приступили до навчальних занять весняного семестру

11 лютого 2022 року

Ось і розпочався весняний семестр 2021/2022 навчального року. З початку року було очікування виходу перших курсів на очне навчання, проте життя робить свої корективи. Але ні колектив кафедри, ні студенти не падають духом, а навпаки з великим ентузіазмом взялися за ручки і конспекти для отримання нових знань.

     За перші дні нового семестру викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК провели уже з десяток занять. Так, в.о. зав. кафедри Володимир Василів за своїм педагогічним навантаження в онлайн режимі провів лекцію для студентів І курсу магістратури освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Магістранти на занятті підмітили, що «Експлуатація технологічного обладнання» має набагато збільшити їх кругозір в плані створення власного підприємства, і тому ці знання їм обов’язково знадобляться в недалекому майбутньому.
 
     Професор кафедри Ігор Паламарчук свою першу лекцію з дисципліни «Фізико-хімічні та технічні основи холодильних процесів» на тему: «Визначення основних параметрів теплопередачі в елементах низькотемпературної ізоляції» провів зі студентами І курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Цікава розповідь викладача про застосування теплової ізоляції для холодильного обладнання ввела студентів в нокаут. Але є впевненість в тому, що знання студенти будуть не тільки здобувати, але намагатися взяти в досвідченого наставника все, що можна і не можна. Лабораторне заняття з цієї дисципліни провів для студентів в.о. завідувача кафедри Володимир Василів.
 
     В доцента Віктора Сарани теж відбулася лекція для студентів ІІІ курсу цієї ж спеціальності. Тема лекції «Машини для очищення рослинної сировини від домішок та її сортування». Увійшовши в рим заняття, студенти активно задавали запитання, тож протягом всієї пари було не тільки очищення сировини, але й тепловіддача від викладача до студентів.
 
     Для студентів спеціальності «Харчові технології» з дисципліни «Основи САПР в інженерних розрахунках» провів заняття доцент Михайло Муштрук, який з великою відповідальністю розповів про сучасні тенденції в системах автоматизованого проектування Україна та за кордоном. Зосереджені здобувачі вищої освіти уважно слухали за кожним словом лектора. А на лабораторних заняттях разом з асистентом Максимом Гудзенко студенти почали засвоювати ази проектування за допомогою комп’ютерних програм.
 
     Доценти Зінаїда Бурова та Марія Жеплінська за розкладом провели лише свої перші лабораторні заняття. Зінаїда Бурова у студентів біотехнологів ІІ курсу розпочала викладати дисципліну «Процеси і апарати біотехнологічних виробництв» та «Основи проектування» для студентів ІІІ курсу цієї ж спеціальності. Знайомство з основними визначеннями та класифікацією процесів перетворення сировини у студентів ІІ курсу викликало неабияку зацікавленість. А ось третьокурсники вже другий рік поспіль працюють з викладачем, проте як організувати проектування та будівництво біотехнологічних виробництв їм ще прийдеться вивчити. І в цьому на допомогу прийде кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК.
 
     Лише в двох групах провела лабораторні заняття з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» для студентів-харчовиків ІІ курсу та студентів І курсу скороченого терміну навчання доцент Марія Жеплінська, але й інші вже не можуть дочекатися занять. Добре, що цікавість і допитливість наших студентів перемагає лінь в домашніх умовах.
 

 
     Попереду ще багато незвіданого і цікавого. Це стосується як викладачів, так і студентів. Бо викладачі діляться своїми знаннями і досвідом, але і переймають деякі моменти від студентів. Така спільна праця має принести хороші плоди в кінці семестру. Тому всією кафедрою можемо твердо сказати, що перший млинець не виявився нанівець. І всі разом працюємо для зростання студентів як особистостей, для надання їм всілякої допомоги.

Марія Жерлінська
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook