Дмитро Сімороз обирає спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

14 лютого 2022 року
     Дмитро Сімороз навчається в ліцеї Національного авіаційного університету. Захоплюється вивченням математики та іноземних мов, любить подорожувати та займається спортом.

  • Що вплинуло на вибір університету?

— Я був присутнім в онлайн-режимі на дні відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, де відбулось представлення університету, інституту і спеціальностей. Після того почав шукати та аналізувати інформацію про цей університет і виявив, що НУБіП України входить у десятку кращих вишів «ТОП – 200 Україна» та забезпечує якісну освіту, пропонуючи можливість проходження практики на провідних підприємствах та міжнародні програми подвійних дипломів.

  • Чого очікую від навчання?

— Мене зацікавила спеціальність “Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології”, оскільки я люблю комп’ютерну техніку, програмування та все що з цим пов’язано. На сьогоднішній день автоматизація зустрічається майже у всіх сферах життя: різноманітні побутові прилади, “розумні” будинки та автомобілі, робототехніка, системи контролю швидкості та багато ін. Обрана мною спеціальність “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології” є затребуваною та перспективною, а головною її особливістю є глибоке вивчення і застосування інформаційних технологій, мікропроцесорної, комп'ютерної та робототехніки. Я зрозумів, що дійсно бажаю навчатися у цьому потужному вищому навчальному закладі та набути професію, яка завжди буде у попиті.

  • Розкажіть, будь ласка, про плани на майбутнє?

— Доволі багатобічне питання: найперше хочу успішно скласти ЗНО та вступити до НУБіП на спеціальність автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. Навесні я буду приймати участь в предметній олімпіаді з математики, української та англійської мови, що дасть мені можливість отримати додаткові бали у рейтингу при вступі в університет.

  • Маєте захоплення, мрії?

— Люблю саморозвиватися та навчатися новому, зараз вивчаю різні комп’ютерні програми та інтернет технології. Також граю у футбол та комп’ютерні ігри, люблю подорожувати. Мрію вступити на навчання до НУБіП, отримати вищу освіту та працювати за фахом, адже автоматизація і робототехніка не тільки цікава, але і затребувана професія. Можливо, зможу пройти стажування за кордоном і здобути подвійний диплом за міжнародною програмою.

 

Розмову провела Наталія Заєць,
професор кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook