Щотижневий діалог зі старостами академічних груп

14 лютого 2022 року

   14 лютого 2022 року під головуванням декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука відбулася он-лайн зустріч зі старостами академічних груп.

   Розпочинаючи свій виступ декан факультету Анатолій Остапчук зазначив, що незважаючи на складну політичну та епідеміологічну ситуацію в країні, необхідно зберігати спокій та дотримуватись правил карантину, берегти себе та своїх рідних. В свою чергу, ректоратом та оперативним штабом, який функціонує в університеті, розроблені плани на випадок різних ситуацій, направлених на забезпечення стабільної життєдіяльності університету та збереження життя і здоров’я студентів і співробітників. Також, декан проінформував старост про те, що за результатами перевіри відвідуваності занять встановлено, що більшість студентів організовано приступили дистанційного навчання, проте даний показник має бути підвищений за рахунок  повної присутності студентів на онлайн заняттях, за винятком наявності підтвердженої поважної причини, або оформленого узгодженого індивідуального графіку навчання. Всі учасники освітнього процесу  мають дотримуватися вимог щодо організації дистанційного навчання, а саме камери у викладача та  мінімально у половини студентів, які є учасниками відеозаняття, мають бути ввімкнені, на екрані обов’язково поширюється презентаційний матеріал, заняття  проходять згідно затвердженого розкладу, недопустимим є завершення пари раніше навіть на декілька хвилин. При порушеннях зазначених вимог старости обов’язково мають інформувати про це адміністрацію факультету.
   Заступник декана Людмила Чорненька висвітлила інформацію щодо підсумків ліквідації заборгованостей за результатами здачі заліково-екзаменаційної сесії та зазначила, що деякі студенти можуть бути відраховані за невиконання умов навчального плану. Тому маємо спільними силами, заручившись допомогою наставників академічних груп, провести роз’яснювальну роботу зі студентами, які мають академічну заборгованість. Також зазначено, що, за наявності звернення з місць працевлаштування за фахом до адміністрації університету, студенти старших курсів мають можливість навчання за індивідуальним графіком. Серед інших питань було обговорено важливість фіксації у звітності інформації про відвідування студентами дистанційних занять. Для ефективного навчання онлайн студенти мають бути обов’язково долучені до електронних навчальних курсів з усіх навчальних дисциплін 2 семестру 2021-2022 навчального року.
   На засіданні зі студактивом факультету вкотре було акцентовано увагу на неухильне дотримання «Положення про академічну доброчесність у НУБіП  України»  (https://cutt.ly/PPt1lS6), яким визначено, що дотримання академічної доброчесності студентами передбачає: самостійне виконання навчальних завдань, завдань поточного і підсумкового контролю результатів навчання; посилання на джерела інформації у разі використання ідей, розробок, тверджень, відомостей; дотримання норм законодавства про авторське право і суміжні права; надання достовірної інформації про результати власної навчальної (наукової, творчої) діяльності, використані методики досліджень і джерела інформації. 
   Наступним питанням, винесеним на порядок денний, стало систематизація інформації по нарахуванню додаткових балів з навчальної роботи, активність у громадській, науковій та культурно-спортивній сферах життя на факультетському й університетському рівнях за лютий місяць. Заступник декана Лариса Карпенко вказала на необхідність щомісячної фіксації старостами додаткових балів з урахуванням рівня досягнень та особистого внеску студента у суспільне життя за видами суспільно-корисної діяльності студентів. Зокрема, закцентовано увагу  на проведенні профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл, організованої студентами, які проходять дистанційне навчання вдома та мають можливість провести популяризацію університету та факультету серед старшокурсників у школах, в яких навчались самі. Зазначивши, що до таких онлайн зустрічей також можна залучати і представників адміністрації факультету.
   Старости доповіли про ситуацію в групах щодо випадків захворювання на Covid серед студентів. Також на зустрічі обговорили інші питання навчального та виховного процесу.
Людмила Чорненька
заступник декана факультету 
аграрного менеджменту
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook