Члени кафедри взяли участь у роботі конференції «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – можливості та виклики для України»

16 лютого 2022 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 15 лютого 2022 р. в рамках міжнародної виставки «АгроВесна 2022» члени проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» організували і провели у гібридному форматі захід, присвячений проблемі подолання викликів для аграрного сектору України від імплементації Європейської Зеленої Угоди та забезпечення в цих умовах його сталого розвитку. Адже, в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, безпосередньо Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, виникають ризики можливих змін в структурі вітчизняного аграрного виробництва, що може суттєво вплинути на подальший розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією.

До роботи у конференції долучились понад 200 учасників, частина з яких розмістилась очно у конференц-залі №8 Міжнародного Виставкового Центру, тоді як інша – дистанційно. Міжнародні експерти, представники української аграрної політики, бізнесу, науки та органів місцевого самоврядування мали дискутувати щодо питання можливостей і викликів сталого розвитку аграрного сектору в Україні за умов нового Зеленого курсу ЄС.

У свою чергу, освітянська спільнота на конференції була представлена співробітниками кафедри адміністратвиного менеджменту та ЗЕД. Зокрема, серед тих, хто проявили інтерес до заходу були наступні науково-педагогічні працівники: к.е.н., доц. Л.В. Діброва, к.е.н., доц. О.Д. Костюк, к.е.н., доц. Н.О. Коваленко, к.е.н., доц. Міщенко І.А. к.е.н., доц. Тюріна А.А. . Більше того, заслуговує на увагу той факт, що крім викладачів учасниками конференції стали наші студенти магістратури ОП «Адміністративний менеджмент» програми «Агрокебети» та ОП «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» разом зі старостою Мирославою Маленко.

.

 

   У ролі модератора заходу виступила Марія Ярошко, в.о. керівника проєкту  «Німецько-український агрополітичний діалог».

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся Тарас Висоцький, Перший застуник Міністра аграрної політики та продовольства України, випускник факультету аграрного менеджменту НУБіП України. Також привітали учасників заходу д-р. Офелія Нік, Парламентський статс-секретар Федерального міністра продовольства і сільського господарства ФРН і Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

 

Потім розпочались виступи ключових спікерів. Д-р. Андреас Тойбер із Федерального міністерства продовольства і сільського господарства ФРН презентував доповідь на тему: «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – виклики та актуальні дискусії в Німеччині». У свою чергу, д-р. Пер Бродерсен, що представяє Альянс німецького агробізнесу розповів про бачення Альянсу щодо перспектив для аграрного бізнесу в нашій державі.

О 14:00 за київським часом робота конференції перейшла у формат панельної дискусії. Доповідачами на ній виступи:  Д-р. Андреас Тойбер, Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства ФРН, Андрій Кравченко, Міністерство аграрної політики та продовольства України; Анна Передерій, голова Регіональної групи СНД Асоціації «VDMA Landtechnik», випускниця ОП «Адміністративний менеджмент» факультету аграрного менеджменту НУБіП України; Павло Коваль, генеральний директор ВГО «Українська аграрна конфедерація»; Ольга Ходаківська, заст. директора ННЦ НААН «Інститут аграрної економіки» і Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад. Варто наголосити, що дискусія виявилась конструктивною і прагматичною. Заслуговує на уваги те, що вітчизняні експерти наголосили на серйозності і складності проблеми забезпечення сталого розвитку аграрного сектору України в умовах Європейської Зеленої Угоди, а також закликали всіх стейкхолдерів прагматично відстоювати, в першу чергу, національні інтереси і робити все можливе для зростання добробуту українського сільськогосподарського виробника.

Після відповідей на запитання від учасників конференції і підведення підсумків від гостей панельної дискусії із заключним словом виступив Франк Мюллер, аташе з аграрних питань Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Наприкінці зустрічі, модераторка заходу Марія Ярошко подякувала всім учасникам за плідну роботу і висловила надію на подальшу активну співпрацю.

У свою чергу, ми також дякуємо організаторам конференції, зокрема пані Марії Ярошко і всім членам проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» за надану можливість долучитись до актуальної дискусії і сподіваємось на нові запрошення у майбутньому !

Підготував:

к.е.н., доц. Олександр Файчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook