Участь викладачів і здобувачів вищої освіти у Науково-практичному семінарі «Нідерландські прогресивні технології контролю та управління здоров’ям молодняка ВРХ»

17 лютого 2022, 19:54

 В роботі викладача вищого навчального закладу значне місце посідає наукова та науково-практична робота. Саме тому відвідування науково-практичних семінарів дозволяє підключати критичне наукове мислення та покращувати свій матеріал, який застосовується у викладанні дисциплін на факультеті ветеринарної медицині.

В рамках виставки Agro Animal Show 15 лютого 2022 року Посольством Королівства Нідерландів в Україні та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» проведено науково-практичний семінар «Нідерландські прогресивні технології контролю та управління здоров’ям молодняка ВРХ». Семінар відвідали співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики Національного університету біоресурсів та природокористування України: гарант ОП «Ветеринарна медицина», завідувачка кафедри терапії і клінічної  діагностики, доцент, доктор ветеринарних наук Грушанська Наталія Геннадіївна, доцент, доктор ветеринарних наук Шарандак Павло Васильович, асистент, кандидат ветеринарних наук Дробот Марина Вікторівна, а також студенти 5 курсу факультету ветеринарної  медицини  Симинець Сільвія, Іващенко Олег,  та Шаркевич Аліна.
Доповіді були представлені як представниками Королівства Нідерландів так і вітчизняними спеціалістами ветеринарної медицини.
У вступному слові радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен привітав учасників семінару та подякував за значну увагу до даного заходу з боку зацікавлених осіб.
Доповідь Клааса ван Акена директора з розвитку компанії Royal GD була присвячено програмі моніторингу та охорони здоров’я у Нідерландах для запобігання основних захворювань телят. Була представлена структура обміну даними у сфері ветеринарної медицини, а саме – збір результатів досліджень та їх аналіз.
Генеральний директор VDK Agri Берт Піест представив дані стосовно сучасних технологій утримання телят в індивідуальних та групових будиночках.
Завідувач лабораторії пат анатомії і батеріології ЦВЦ Денис Древаль представив доповідь щодо причин діареї у новонароджених телят. Були надані результати лабораторних досліджень хворих телят і статистичні дані.
Аллардо Еггінком, заступником комерційного директора / спеціалістом з ВРХ Цехаве Корм була надана інформація стосовно годівлі корів у сухостійний період, що викликало значну дискусію в присутніх.
Наприкінці зустрічі Юрій Позняковський продакт менеджер AVA Group розповів яким чином покращити продуктивність корів шляхом покращення  рідкої годівлі телят. Головний ветеринарний лікар ТОВ «Розволожжя» представив практичний досвід вирощування телят від народження та відлучення з використанням нідерландських технологій.
Вважаємо за потрібне періодично відвідувати такі семінари не лише викладачам кафедр факультету ветеринарної медицини, але і майбутнім фахівцям галузі – студентам. 
 Павло Шарандак
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook