Відбулась відкрита лекція старшого викладача кафедри Світлани Потапової на тему «Бенчмаркінг – важливий інструмент управління фермою»

15 лютого 2022, 0:16
   Проведення відкритих лекцій є важливою частиною підвищення педагогічної майстерності, що дає можливість забезпечувати якісне надання освітніх послуг та дає можливість ділитися досвідом з колегами з інших кафедр чи структурних підрозділів. Відповідно до графіку 9 лютого 2022 року в он-лайн форматі відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, к.т.н. Потапової Світлани Євгеніївни.

   Лекція на тему «Бенчмаркінг – важливий інструмент управління фермою» стала вступною для дисципліни «Управління технологічними процесами у тваринництві», що викладається для студентів магістратури 1 року навчання спеціальності 208 «Агроінженерія».

   Порівняльний економічний аналіз, або бенчмаркінг, широко використовують в усьому світі як інструмент для оцінки стану бізнесу й підвищення його ефективності, особливо в скрутних економічних умовах. Лектор наголосила на важливості використання бенчмаркінгової стратегії для ефективного управління та підвищення конкурентоспроможності тваринницьких підприємств. В ході лекції були розглянуті суть та мета, об’єкти, основні фази та ключові показники бенчмаркінгу. В заключній частині лекції були приведені приклади практичного використання бенчмаркінгової оцінки для підприємств молочної галузі.

    На лекції були присутні декан механіко-технолгічного факультету Вячеслав Братішко заступник декана з навчальної та виховної роботи Ігор Сівак, та науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві - завідувач кафедри, професор Василь Хмельовський, професор Віктор Поліщук, доценти кафедри Олег Заболотько, Віктор Ребенко, Оксана Ачкевич. Також лекцію відвідали представники кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка – завідувач кафедри, Іван Роговський та доцент кафедри Людмила Тітова.
  
 Присутні відзначили, що лекція прочитана на високому науково-методичному рівні з використанням різних прийомів активізації пізнавальної діяльності студентів і прикладів значимості отримуваних ними знань для майбутньої фахової діяльності. На думку професора завідувача кафедри Василя Хмельовського поданий матеріал є актуальним та змістовним, лекцію проведено впевнено, виважено, науково-фахово, дохідливо, аргументовано, з достатнім темпом викладення і розуміння слухачами.
   Лекційне заняття було проведено у відповідності до програм навчальної дисципліни і спрямоване на набуття загальних і спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу.

Олег Заболотько, доцент кафедри
охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook