Обговорення ОНП 202 Захист і карантин рослин на спільному засіданні відділу аспірантури з провідними спеціалістами НУБіП України

2 лютого 2021 року
НУБіП України

 

01 лютого 2021 р. у відбулася робоча нарада гарантів ОНП та провідних фахівців відділу аспірантури НУБіП України.

На засіданні були присутні зав. відділу аспірантури к.с.-г.н. Барабаш О.І., гарант ОНП проф. Крючкова Л.О., д.с.-г.н., проф. Макаренко Н.А., д.вет.н., проф. Грищнко І.М., д.б.н., проф. Калачнюк Л.Г., д.вет.н., проф. Грушанська Н.Г., д.б.н., д.вет. н., проф. Ткачук С.А.

Під час обговорення піднімалися питання відповідності освітньо-наукових програм місії і стратегії розвитку університету. Завідувач відділу аспірантури, Олена Барабаш проінформувала присутніх про необхідність висвітлення даного питання у звітах самооцінки. Стратегічними напрямами наукових досліджень в університеті є біологізація сільського господарства; охорона природи і сталий розвиток суспільства; якість, біобезпека, сертифікація і стандартизація технологій виробництва сільськогосподарської та харчової продукції.

Лариса Крючкова доповіла, що ОНП «Захист і карантин рослин» має чітко сформульовані цілі, що відповідають місії та стратегії ЗВО, яка викладена у Програмі розвитку НУБіП України на 2021–2025 рр. «Голосіївська ініціатива – 2025». ОНП 202 Захист і карантин рослин має давню передісторію, її унікальність полягає у поєднанні специфіки профілю ентомологічного і фітопатологічного напрямків.

Особливу увагу було приділено питанням відповідності освітніх компонентів вимогам і критеріям. Було внесено пропозицію щодо збільшення кількості аудиторних годин окремих дисциплін програми, а також введенні додаткові обов’язкові дисципліни фахового спрямування та вибірков дисципліни.

 

 

Лариса Крючкова,

гарант ОНП 202 Захист і карантин рослин

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook